Абсолвентите от катедра „Предприемачество“ получиха тържествено своите дипломи

сряда, 22 ноември 2023 14:31

Тържествено бяха връчени дипломите на абсолвентите от катедра „Предприемачество“ – ОКС „бакалавър“ и ОКС „магистър“. Гости на събитието в зала „Тържествена“ бяха предприемачите г-н Венцислав Бичаков, председател на Съвета на директорите на „Алианс Инвест Холдинг“ ЕАД, член на Алумни борда на УНСС, г-н Даниел Костов, основател на „Екологика България“ ЕООД и г-н Атанас Радев, основател на „Витаголд".

„Катедра „Предприемачество” е първата катедра по предприемачество в България, създадена 2006 г., но още през 1991 г. е първият курс по „Предприемачество“ в УНСС“, припомни доц. д-р Костадин Коларов, ръководител на катедра „Предприемачество“. Той акцентира, че голямата заслуга за създаването на катедрата е на професор Кирил Тодоров, който е привлякъл и подготвил и хората, работещи днес в катедрата, инициирал и ръководел редица проекти, чрез които системно е натрупано знанието, необходимо за създаване на специалност „Предприемачество“.

„Какво отличава предприемачите от всички други? Това са хората, които сами трябва да се погрижат за своето благосъстояние. Ще бъдем много горди след години, когато днешните дипломанти ни зарадват със своите успехи като предприемачи, било то индивидуални или корпоративни, бизнес или социални“, с тези думи доц. д-р Костадин Коларов се обърна към абсолвентите.

„Уважаеми дипломанти, благодаря ви, че извървяхте с нас този не лек път. Пожелавам ви да постигнете всичко, за което мечтаете. Напред и нагоре“, пожела на завършващите студенти гл. ас. д-р Мария Василска, един от първите преподаватели в катедрата.

Гл. ас. д-р Силвия Георгиева, заместник-директор по научноизследователската дейност на Института по предприемачество, отбеляза, че денят на тържественото връчване на дипломите съвпада с големия християнски празник - Денят на християнското семейство.

„Освен вашето семейство, никога не забравяйте, че в катедра „Предприемачество“ на УНСС вие имате своето академично семейство. И винаги може да се върнете, да се оплачете, да се похвалите, винаги сте добре дошли“, каза гл. ас. д-р Силвия Георгиева.

„Много се радвам да видя нашите блестящи студенти. Всички вие имате уникални дарби. Пожелавам ви да вярвате в себе си и пред каквито и трудности да бъдете поставени, знайте, че имате сили да се справите “, каза в емоционалното си слово гл. ас. д-р Даниела Цветкова.

Доц. д-р Николай Ванков, заместник-декан на Бизнес факултет и основен организатор на „Работилница за предприемачи“, която се проведе през последните два дни, сподели някои мисли, които да бъдат жалони за поведение в бъдещото развитие на абсолвентите: „Мъдростта се състои в това да изберем посоката и въпреки трудностите да не спираме да се развиваме.

Бъдете „по-широко скроени“, не обръщайте внимание на дребните неща, а на значимите. Не забравяйте от къде сте тръгнали, ние, вашите преподаватели се постарахме за тези 4 години да изградим у вас освен знания, но и да бъдете достойни хора“, каза доц. Ванков.

По традиция, установена от дипломирането на първия випуск, дипломите бяха връчени от поканените за участие в церемонията успешни предприемачи.

Г-н Венцислав Бичаков, председател на Съвета на директорите на „Алианс Инвест Холдинг“ ЕАД и член на Алумни борда на УНСС, пожела на абсолвентите в бъдеще да се присъединят към Алумни борда, към обществото на бившите възпитаници на УНСС, които са постигнали добри резултати в професионалното си поприще.

Г-н Даниел Костов  Г-н Атанас Радев

Освен дипломите и грамотите от ректора на УНСС, отличниците бакалаври от Випуск 2023 г. - Диана Станкова и Кадиме Купенова - получиха плакети на катедра „Предприемачество“ с пожеланието „С предприемачески хъс и устрем към върховете в бизнеса!“

Г-н Даниел Костов, екологичен предприемач, основател на „Екологика България“ ЕООД, и г-н Атанас Радев, предприемач, основател на „Витаголд", споделиха с абсолвентите своя професионален опит и им дадоха ценни бизнес и житейски съвети. 

Радостни, всички получили дипломите си, изпълниха ритуала по хвърляне на шапки във въздуха.

   

Галерия снимки от Абсолвентите от катедра „Предприемачество“ получиха тържествено своите дипломи ...