Kaufland дари FULL HD киноекран на УНСС

четвъртък, 23 ноември 2023 15:00

В подкрепа на бъдещите лидери Kaufland България дари FULL HD екран от най-ново поколение на УНСС. Екранът вече е монтиран в аула „Максима“, а главният изпълнителен директор на търговската верига Иван Чернев лично дойде да инспектира монтажа на новата придобивка. 

Иван Чернев, главен изпълнителен директор на Kaufland България и проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС

„Подкрепата за българското образование е важна част от социалния ангажимент, който изпълняваме към обществото като лидер в ритейл сектора у нас. Екранът е символ на колаборацията между университета и бизнеса. Ние имаме дългогодишно успешно партньорство с УНСС, което развиваме и надграждаме в годините. Освен с материална подкрепа, заедно с университета реализираме и редица академични проекти, най-значимият от които е нашата съвместна бизнес академия – Kaufland Business Academy“, подчерта в изказването си при символичното връчване на дарението изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

„Искаме да дадем най-доброто на нашите студенти и Kaufland много ни помагат в това отношение“, подчерта ректорът проф. Димитров и припомни, че скоро (на 5 декември) предстои церемония по удостояване с „Доктор хонорис кауза на УНСС“ на гуверньора на БНБ г-н Димитър Радев и новият екран ще покаже всички свои възможности. Ректорът припомни за отличните резултати на Бизнес академията с Kaufland и сподели, че вече се подготвя втората Бизнес академия. „Искаме да представяме и културни събития, а за да може студентите да се възползват от най-новите технически постижения подкрепата на бизнеса е много важна“, каза проф. д-р Димитър Димитров.

Ректорът и главният изпълнителен директор на Kaufland разговаряха и с част от техническия екип, на който е поверено управлението на модерното LED съоръжение – началникът на отдел Технически средства за обучение Атанас Магдалинчев и ръководителя на сектор Конгресен Стефан Игликов.

От компания OPTONICA, лидер в светлодиодното осветление, извършила доставката и монтажа, съобщиха, че екранът е FULL HD, което дава опция за перфектна картина. Той е широк 7,42 м и има височина 4,35 м. Предлага много възможности за интерактивност – разделяне на картината, включително наслагване на картина върху картина, пускане от 2 различни източника, излъчване на живо и др.

Късметлия с първото събитие на голям екран беше премиерът акад. Николай Денков, който беше гост-лектор на XX младежки икономически форум

Дарението на светодиодния екран е третото значимо материално дарение на Kaufland България за най-стария бизнес университет у нас през последните години. През 2020 г. компанията подпомогна учебното заведение в цялостното обновяване на залата на катедра „Логистика и вериги на доставките“, а през 2022 г. ритейлърът подпомогна Университета за цялостния ремонт на една от най-големите зали в УНСС - аудитория 2006.


За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионалната икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.


   

Галерия снимки от Kaufland дари FULL HD киноекран на УНСС ...