Преподавател от катедра „Международни отношения“ участва в конференцията „Войни и мир: ще дойде ли времето на дипломацията?“

вторник, 21 ноември 2023 11:46

Доц. д-р Мария Бакалова, преподавател в катедра „Международни отношения“ на УНСС, участва като панелист в конференцията „Войни и мир: ще дойде ли времето на дипломацията?“, организирана на 20 ноември 2023 г. от Института за икономика и международни отношения (ИИМО) и фондация „Фридрих Еберт“.

Снимка: Христо Касабов, БТА

Войните и все по-отдалечаващите се перспективи за мир, превръщането на хилядите жертви просто в статистика, ограниченията пред дипломацията като средство на политиката в условията на ограничен диалог и липсващо доверие, ерозията на следвоенния световен ред и други бяха сред темите, поставени при откриването на конференцията от посланик Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения и Жак Папаро, директор за България на фондация „Фридих Еберт“. Въвеждащото изказване на конференцията бе направено от президента на Република България Румен Радев. Сред панелистите бяха Ивайло Калфин, изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд и проф. Здравко Попов, президент на Института за публични политики.

От УНСС на конференцията присъстваха също доц. д-р Елена Симеонова, ръководител на катедра „Политология“, проф. д-р Динков Динков, директор на Центъра за балкански изследвания в УНСС, студенти от специалност „Международни отношения“ и представители на Студентската асоциация за изследване на международните отношения, сред които и настоящият председател на САИМО Александра Гайтанджиева, 4 курс, специалност „Международни отношения“.

Галерия снимки от Преподавател от катедра „Международни отношения“ участва в конференцията „Войни  ...