УНСС на „Панорама на университетите – 2023“ в Благоевград

петък, 17 ноември 2023 15:43

УНСС участва в шестото издание на „Панорама на университетите – 2023“ в Благоевград. Бъдещите кандидат-студенти се запознаха с възможностите за продължаване на своето образование и получиха информация за дейността на 19 висши учебни заведения в страната и специалностите, които те предлагат.

Д-р Екатерина Деливерска, директор на дирекция „Учебна дейност“, Радостина Петрова, началник отдел „Кандидат-студенти“ и Мария Павлова, началник отдел „Студенти – Магистър“, запознаха средношколците с възможностите и предимствата, които УНСС предлага, като отговориха и на въпроса защо те трябва за изберат нашия университет пред останалите. Представиха актуална информация за изискванията към зрелостниците, процедурите за прием, специалностите, начините на кандидатстване, таксите за обучение и перспективите за реализация, възможностите за настаняване в общежития и получаване на стипендии.

Д-р Екатерина Деливерска, Радостина Петрова (от ляво надясно)

Мария Павлова (първата вдясно) и д-р Екатерина Деливерска сред бъдещите студенти

Форумът бе посетен от ученици от Банско, Сандански, Разлог и региона. Проведе се и среща-дискусия между учениците от Общинския младежки парламент – Благоевград, и представителите на висшите училища.

Панорамата на университетите се организира от община Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Събитието бе уважено и от кмета на града Илко Стоянов.

Галерия снимки от УНСС на „Панорама на университетите – 2023“ в Благоевград ...