Нашият университет участва в кандидатстудентската борса „Училището свърши, сега накъде?” на Ротаракт

вторник, 14 ноември 2023 11:28

УНСС се включи в петата поредна информационна кампания за висшите учебни заведения в България, която се организира от Ротаракт клуб Дупница. Тя се проведе под мотото „Училището свърши, сега накъде?” в Спортната зала на града. В продължение на няколко часа кандидат-студенти, родители и ученици от гимназиален етап от Дупница и района разговаряха с представители на над 15 български университета.

Радостина Петрова, началник на отдел „Кандидат-студенти“, и Мария Божкова от сектор „Маркетинг“ на УНСС, представиха на учениците възможностите, които Университетът предлага. Експертите разясниха на младите хора какви са условията, сроковете, начините и таксите за кандидатстване.

Радостина  Петрова (на снимката вляво) и Мария Божкова на щанда на УНСС

Средношколците научиха, че УНСС има 12 общежития, с 5000 места, с всички условия за учене и живот, с отлични възможности за спорт в Спортен комплекс „Бонсист“. Учениците бяха запознати и с това, че УНСС е сред първите университети с онлайн учебен процес, единствен с онлайн студентска книжка, вече и в мобилния телефон. Университетът за поредна година печели,  Академичен Оскар" за най-престижно висше училище в професионално направление „Икономика“ според работодателите и преподавателите във висшите училища.

На кандидат-студентите беше дадена информация и за кандидатстудентските състезания и конкурси, които УНСС ежегодно организира.

Традиционно имаше организирана томбола, която зарадва участниците в събитието. Подаръкът от УНСС отиде в ръцете на Ванеса Йорданова, ученичка от Средно езиково училище „Св. Паисий Хилендарски“ – Дупница.

С бъдещи кандидат-студенти

 

Галерия снимки от Нашият университет участва в кандидатстудентската борса „Училището свърши, сега  ...