Вестник на УНСС - Кандидатстудентската кампания 2023: Промени, рекорден интерес и иновативен приемен изпит

понеделник, 13 ноември 2023 14:22

В новия  брой на „Вестник на УНСС“ читателите ще могат да прочетат повече за откриването на новата академична година 2023/2024 в университета, обновяването на блок 55Г, Университетската седмица на книгата – четвърто издание и интересни интервюта със забележителни обществени фигури.

Също така в рубриката „Успелите“ Филип Михайлов, част от управителния съвет на „УНИКА България“, споделя за морала и трудностите в професията, а Васил Петров, първокурсник в УНСС, разказва за това какво е да си един от 60-те студенти, приети с най-висок бал в университета.

Акцент на броя е кандидатстудентската кампания 2023, към която имаше рекорден интерес.

„Тазгодишната кампания заслужава да бъде описана като особено успешна. Интересът към институцията достига исторически високи нива – над 6100 кандидат-студенти са поискали да се обучават тук“, казва ректорът проф. д-р Димитър Димитров.  
Този факт подчертава растящата привлекателност на университета и неговата устойчивост в сферата на висшето образование. Тази година има и промени в процеса на кандидатстване и в същността на приемния изпит. Записването на кандидат-студентите е напълно дигитализирано и значително улеснено. Всеки получава автоматично съобщение от софтуерната платформа на университета с информация дали е приет, или ще продължи във второ класиране. Този подход подчертава стремежа на институцията да се адаптира към дигиталната среда.  

Повече по темата можете да прочетете във „Вестник на УНСС“.

Не пропускайте да прочетете как посрещнахме шестата Експедиционна седмица на ENGAGE.EU и какво свързва бокса и логистиката.

 Вестник на УНСС 667 

 

Галерия снимки от Вестник на УНСС - Кандидатстудентската кампания 2023: Промени, рекорден интерес  ...