Абсолвентите бакалаври и магистри от катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ получиха своите дипломи

четвъртък, 09 ноември 2023 13:40

Проф. д-р Христина Николова, ръководител на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“, откри тържествената церемония по връчването на дипломите на абсолвентите бакалаври, успешно завършили специалност „Икономика на транспорта и енергетиката“, и абсолвентите от магистърските специалностите „Интелигентни транспортни системи“, „Транспортен мениджмънт“, „Енергиен бизнес“ и „Интелигентни енергийни системи“.

Проф. д-р Христина Николова, ръководител на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“, проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната дейност, г-н Милко Георгиев, президент на „ММА Фрейт“, гл. ас. д-р Илия Гътовски, доц. д-р Ташко Минков и доц. д-р Борислав Арнаудов, научен секретар на Катедрата  (от ляво надясно)

„Изключително ми е приятно да приветствам днес нашите абсолвенти и да ги поздравя за това, че се справиха с всички предизвикателства, които ни поставиха тези четири години. Поздравления за вашите успехи и за това, което направихте, за да може името на нашия университет и нашата специалност да бъде разпознаваемо“, обърна се към присъстващите в зала „Тържествена“ проф. Николова.

Поздравления към абсолвентите поднесе проф. д-р Матилда Александрова, която благодари за привилегия да е сред абсолвентите в този тържествен за тях ден и да поднесе своите и тези на ректора на УНСС – проф. д-р Димитър Димитров, приветствия за тяхната всеотдайност, за положените усилия, за вдъхновението и упоритостта, за успешно преодолените трудности през годините на  обучение. Тя изтъкна, че въпреки немалкото предизвикателствата при обучението в електронна среда, особено за завършилите ОКС „бакалавър“, сплотеният екип на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ е успял да мотивира всички студенти, за да могат днес всички те да се поздравят с успех.

„Вие завършвате специалности, които са изключително полезни за икономиката на България, изключително търсени на пазара на труда. Възползвайте се от това конкурентно предимство, което ви дават дипломите, които получавате. „Духът прави силата!“ Не забравяйте това мото на Университета. Старайте се да поддържате духа, защото по този начин с общи усилия ще издигнем още повече престижа и името на нашия университет – Университета за национално и световно стопанство. На добър път!“

С пожелания за успехи към аудиторията се обърна и г-н Милко Георгиев, президент на „ММА Фрейт“, една от най-големите транспортно-спедиторски компании в страната, която развива успешно сътрудничество с Университета и винаги подава ръка на неговите възпитаници. Той бе развълнуван да сподели със завършващите своя път от студентската скамейка в УНСС до професионалната си реализация и да ги увери, че пътят не е толкова дълъг и всичко зависи от техните желания и амбиции. Напомни им, че те завършват един много добър университет и едни от най-хубавите и необходими на икономиката специалности, тъй като без транспорт и логистика на практика няма да има икономика.

С бурни аплодисменти бе посрещнато приветствието към абсолвентите на доц. д-р Борислав Арнаудов. Той подчерта, че за него е било чест да общува с тези млади хора и увери техните родители и роднини, че могат да се гордеят със своите деца и внуци, за това, че са завършили тази специалност. Увери ги, че те ще могат да се реализират, като намерят работа в бранша, който предлага добро заплащане, но и много предизвикателства, тъй като транспортът и енергетиката са едни от най-добре развиващите се сектори в икономиката на страната.

Преди да започне тържественото връчването на дипломите на всеки един от абсолвентите проф. Николова се обърна отново към възпитаниците на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“: „Още веднъж искам да ви благодаря за това, че бяхме заедно през тези четири години. Да ви пожелая да бъдете все така успешни и устремени. И още нещо, което за нас е много важно – от днес нататък вие сте нашето лице пред света. Така че дерзайте, успявайте, развивайте се и не забравяйте, че нашите врати са винаги отворени за вас. Ще ви чакаме с удоволствие да споделяте вашите впечатления, знания и опит с бъдещите ни студенти! Благодаря ви!“

Първи своите дипломи получиха бакалаврите от специалност „Икономика на транспорта и енергетиката“, а след това и всички успешно завършили магистри.

Галерия снимки от Абсолвентите бакалаври и магистри от катедра „Икономика на транспорта и енергети ...