Дарителската инициатива на ректора на УНСС събра 8550 лв. за закупуване на робот за раздвижване на ръка в помощ на деца с церебрална парализа

сряда, 08 ноември 2023 19:50

8 550 лв. са средствата, събрани от дарителската инициатива на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров по повод неговата 60-годишнина. Проф. Димитров покани гостите да се включат в благотворителна кауза и да дарят предвидената за подаръци сума на Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа „Света София“. Още по време на партито бяха събрани 7000 лв. (копие от платежното на снимката долу). По сметката на болницата допълнително са постъпили 1550 лв., съобщиха от счетоводството на „Света София“. 

„Благодаря на всички мои гости за съпричастността. УНСС може да обединява хората около каузи и заедно го доказахме. Успяхме да направим нещо смислено и добро, което да даде шанс за по-добра рехабилитация и социализация на децата“, отбеляза проф. Димитров.

„Искам повече хора да научат за този жест, който беше уникален“, каза доц. д-р Иван Чавдаров, директор на Специализираната болница за деца с церебрална парализа (на снимката горе вляво). „Благодарение на добрината на хората в УНСС, приятелите и официалните гости на проф. Димитров ще бъде закупен робот за раздвижване на ръка, който е изключително важен в процеса на рехабилитация на децата.

Цената на робот за раздвижване на ръка е около 10 000 лева. Всеки, който има желание да се включи за набиране на малкото оставащи средства може да го направи на дарителската сметка на болницата:

IBAN: BG17CECB979010H4755301

BIC: CECBBGSF

ЦКБ АД

Болница „Света София“ е първата специализирана болница за деца с церебрална парализа и е така организирана, че да обслужва деца от 0 до 24 години. В последните десетина години е въведена високотехнологична и роботизираната рехабилитация, която задава нов стандарт в грижата за децата с церебрална парализа.

  

Галерия снимки от Дарителската инициатива на ректора на УНСС събра 8550 лв. за закупуване на  робо ...