Ректорът подписа меморандум за сътрудничество с „Ей Ай Солюшънс“

сряда, 08 ноември 2023 16:51

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и Александър Николов, представляващ „Ей Ай Солюшънс“ ЕООД сключиха меморандум за сътрудничество.

Проф. д-р Димитър Димитров и Александър Николов (от дясно наляво)

„УНСС, като най-големия бизнес университет, провежда научни изследвания и обучава студенти във всички области на социално-икономическия живот. Разкрихме и две нови специалности в направление „Информатика“ – „Киберсигурност и електронно управление“ и „Компютърна обработка и анализ на данни (Data Science)“, каза ректорът проф. д-р Димитър Димитров и допълни: „Политиката на УНСС е да развива тясно сътрудничество с бизнеса  и да сближава обучението с практиката. Това дава много преимущества и възможности на нашите студенти да се докоснат до реалната бизнес среда. Смятам, че с „Ей Ай Солюшънс“ имаме голям потенциал за успешно партньорство при организиране на стажантски програми и академии за студентите“.

„Ей Ай Солюшънс“ има знания и опит като част от сървиз бизнеса и в изграждането на бизнес процеси за наши клиенти, движейки дигиталната трансформация и иновацията, автоматизацията за бизнес процеси в различни индустрии“, каза Александър Николов и допълни: „Ние имаме желание да си сътрудничим активно с УНСС и много благодаря за предоставената възможност. Това е изключително важно за нас, искаме да инвестираме в младите хора, в обучения, но нямаме опита, защото сме сто процента бизнес ориентирани, но мисля, че заедно, с ваша помощ и с вашия опит в това отношение, ще успеем да ангажираме младите хора, които имат желание да станат част от нашия екип. Това е нашата средносрочна цел, в рамките на три години компанията ни да се разрасне два-три пъти, това означава 80 човека допълнително да работят в „Ей Ай Солюшънс“. Знаем, че е дълъг процес, но мисля, че съвместно можем да го направим и демонстрирайки го навън, давайки гласност на инициативата, да привличаме още повече кадри не само във финансовия сектор, но и технически специалисти, анализатори и програмисти“.

В документа е записано, че УНСС и „Ей Ай Солюшънс“ ЕООД ще си сътрудничат чрез информиране на студентите от университета за провеждани стажове и публични събития за представяне работата на компанията.

В обхвата на меморандума влизат и обменът на информация и публикации за дейности и за провеждани по-важни събития от страна на „Ей Ай Солюшънс“ ЕООД и УНСС и съдействие за участие на представители на компанията в презентации пред студенти, в лекции, семинари, конференции, срещи или в други прояви, организирани от университета.

Предвижда се и възможност за партньорство при подготовка на съвместни проекти и последващото им изпълнение и съдействие за провеждане на обучения в бакалавърски, магистърски и докторантски програми в УНСС за специалисти и служители от „Ей Ай Солюшънс“ ЕООД.

Компанията ще съдейства за участие на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции, експертизи, консултации, статистически и други проучвания и събития, организирани от „Ей Ай Солюшънс“ ЕООД.

Сътрудничество чрез взаимно съдействие при провеждане на други конкретни активности и събития като академии, представляващи взаимен интерес, също са част от споразумението.

Координатор по реализацията на меморандума за сътрудничество от страна на УНСС е гл.ас. д-р Иван Белев, преподавател в катедра „Информационни технологии и комуникации", а от страна на „Ей Ай Солюшънс“ ЕООД е Иван Колев.

На подписването присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики и гл. ас. д-р Иван Белев.

Проф. д-р Цветана Стоянова, проф. д-р Димитър Димитров, Александър Николов, гл.ас. д-р Иван Белев (от дясно наляво)

Галерия снимки от Ректорът подписа меморандум за сътрудничество с „Ей Ай Солюшънс“ ...