УНСС ще си сътрудничи с „ЛУКСИММО” ООД

сряда, 08 ноември 2023 16:41

УНСС и водещата агенция за недвижими имоти „ЛУКСИММО” ООД подписаха меморандум за сътрудничество.

Под документа подписите си поставиха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Никола Стоянов, управител на  „ЛУКСИММО” ООД.

Проф. д-р Димитър Димитров и Никола Стоянов (от дясно наляво)

Партньорството ни с „ЛУКСИММО” ООД ще помогне за осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие на студентите ни. Катедра „Недвижима собственост“ и свързаните с нея бакалавърски и магистърски специалности са ярък пример за доброто партньорство между бизнеса и академичните среди. Колаборацията между науката и бизнеса, които работят заедно по актуални теми от сектора на недвижимите имоти е с добавена стойност“, каза ректорът проф. д-р Димитър Димитров.

Никола Стоянов, който е и възпитаник на УНСС, представи „ЛУКСИММО”, иновативният й бизнес подход и причините да е дълго време сред лидерите в бизнеса с недвижима собственост. Като водеща компания в сектора той представи предимствата и възможностите за стаж и работа в агенцията за недвижими имоти.

В документа е записано, че УНСС и „ЛУКСИММО” ООД ще си сътрудничат чрез информиране на студентите от университета за провеждани стажове и публични събития за представяне работата на компанията.

В обхвата на меморандума влизат още обмен на информация и публикации за дейности и за провеждани по-важни събития от страна на „ЛУКСИММО” ООД и УНСС и съдействие за участие на представители на компанията в презентации пред студенти, в лекции, семинари, конференции, срещи или в други прояви, организирани от университета.

Предвижда се и възможност за партньорство при подготовка на съвместни проекти и последващото им изпълнение и съдействие за провеждане на обучения в бакалавърски, магистърски и докторантски програми в УНСС за специалисти и служители от „ЛУКСИММО” ООД.

Компанията ще съдейства за участие на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции, експертизи, консултации, статистически и други проучвания и събития, организирани от „ЛУКСИММО” ООД.

Сътрудничество чрез взаимно съдействие при провеждане на други конкретни активности и събития като академии, представляващи взаимен интерес, също са част от споразумението.

Координатор по реализацията на меморандума за сътрудничество от страна на УНСС е доц. д-р Драгомир Стефанов, преподавател в катедра „Недвижима собственост“ и главен секретар по социално-битовите въпроси на учащите и чуждестранни студенти, а от страна на „ЛУКСИММО” ООД е д-р Гергана Цанкова.

На подписването от присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битови въпроси на учащите и чуждестранни студенти, д-р Гергана Цанкова и Даниела Димитрова, финансов директор на „ЛУКСИММО” ООД.

Даниела Димитрова, д-р Гергана Цанкова, проф. д-р Димитър Димитров, Никола Стоянов, проф. д-р Цветана Стоянова, доц. д-р Драгомир Стефанов (от ляво надясно)

  

Галерия снимки от УНСС ще си сътрудничи с „ЛУКСИММО” ООД ...