Връчване на дипломите на завършилите от катедра „Статистика и иконометрия“

понеделник, 30 октомври 2023 12:20

На официална церемония в зала „Тържествена“ бяха връчени дипломите на бакалаври, завършили специалност „Статистика и иконометрия“, и магистри, завършили „Анализ на данни със специален софтуер“. Ръководителят на катедра „Статистика и иконометрия“ доц. д-р Александър Найденов и преподавателите от Катедрата присъстваха на тържествената церемония, която започна под звуците на националния, европейския и студентския химн.

Официални гости на тържественото бяха доц. д-р Екатерина Тошева, зам.-декан по научноизследователската дейност на факултет „Приложна информатика и статистика“, и проф. д-р Соня Чипева, преподавател в катедра „Статистика и иконометрия“.

Ръководителят на Катедрата доц. д-р Александър Найденов откри церемонията с думите: „Радвам се, че учихте при нас и завършихте тези трудни специалности, които изискват много усилия, постоянство и всеотдайност. И вие се справихте! Поздравявам ви за положения труд, за това, че стигнахте до крайния етап. Благодаря на преподавателите, на моите колеги, които са дали всичко от себе си, за да ви научат да бъдете статистици и анализатори, професии, които изискват специфични знания и умения.  Благодаря на родителите ви, които са ви подкрепяли през цялото време, както и на всички други – администрация и външни лектори, които ни помагаха в работата, за вашето по-добро образование“. Той пожела на  абсолвентите да сбъдват мечтите си, независимо дали ще станат негови колеги или ще се развиват в други насоки.

„Може би не си давате сметка за важността на този ден сега, но когато след време се обърнете назад ще видите, че наистина времето в нашия университет, е време, когато сте научили много неща – много за професията, която ще работите, много за неща от живота като цяло, за отношенията с вашите колеги, с вашите преподаватели, за това как да бъдете целеустремени и постоянни, да бъдете честни, да можете да се изправяте пред трудностите“,  обърна се към дипломантите  доц. д-р Екатерина Тошева, зам.-декан по научноизследователската дейност на факултет „Приложна информатика и статистика“.

„Статистиците са крайъгълните камъни, където и да ги сложиш, все стават“, каза проф. д-р Соня Чипева и пожела на абсолвентите да продължат да се развиват, да търсят нови знания, независимо в каква посока ще поемат.

 Всички получиха своите дипломи, тържествено връчени от техните преподаватели. 

  

Галерия снимки от Връчване на дипломите на завършилите от катедра „Статистика и иконометрия“ ...