Изложбата „В света на пътешествията“ на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще гостува на Университетската седмица на книгата

понеделник, 30 октомври 2023 12:11

Част от Университетската седмица на книгата (от 6 до 10 ноември) ще бъде гостуващата изложба „В света на пътешествията“ на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Това „пътешествие“ ще даде възможност и на нашите студенти да се запознаят с книги, документи, ръкописи и графичен материал от богатите фондове на Националната библиотека, илюстриращи многообразието на колекциите. Изложбата е част от културните събития и инициативи, посветени на 145-годишнината на Националната библиотека, с която имаме меморандум за сътрудничество.

Експозицията ще ни срещне с Никола Дьо Николе – пътешественик, географ към двора на френския крал Анри II, Жан Батист Таверните – търговец на диаманти, извършил пет пътешествия по Индия и изминал над 240 хил. км, Феликс Каниц – австрийски и австро-унгарски учен (археолог, етнограф, географ) и художник, наричан Балканския Колумб и Васил Иванов Кънчов – български политик (министър), географ, историк, академик на БАН, автор на множество географски изследвания на Македония.

  

Галерия снимки от Изложбата „В света на пътешествията“ на Националната библиотека „Св. св. Кирил и ...