Втора среща на студенти по право с посланика на добра воля на Международната морска организация к. д. п. Александров

понеделник, 30 октомври 2023 9:00

Второ издание на срещата на студенти от Юридическия факултет на УНСС с посланика на добра воля на Международната морска организация к.д.п. Александър Александров, представител на Република България, се проведе на 25 и 26 октомври 2023 г., след като миналата учебна година инициативата, осъществявана съвместно с доц. д-р Диана Маринова, пожъна голям успех. 

Тенденцията е тези лекции-беседи да се  превърнат в традиция в научния живот на Юридическия факултет, като постепенно се разраснат с участието и на студенти от други факултети и университети, докторанти и преподаватели, както и с още гост-лектори.

Лекциите–беседи по Международно морско право са тематични. Тази година лекторията беше посветена на Световния ден на морето.

Юридическият факултет, в който вече няколко години се преподава избираемата дисциплина „Международно морско право“, се включва в различни инициативи на международни организации и на ЕС. През февруари 2023 г. беше съорганизатор и участник в проекта на Европейската комисия за честване на Европейския ден на морето.

Международната морска организация е част от структурата на ООН.

  

Галерия снимки от Втора среща на студенти по право с посланика на добра воля на Международната мор ...