Наши преподаватели ще бъдат лектори по новия иновативен учебен предмет „Дизайн на бизнеса"

четвъртък, 26 октомври 2023 11:30

В Българската търговско-промишлена палата в София официално беше дадено начало на обучението по новия иновативен учебен предмет „Дизайн на бизнеса" в Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова".

Проф. д-р Янка Тоцева (на снимката вдясно), ръководител на катедра „Педагогика“, която е координатор по договора за партньорство между УНСС и гимназията взе участие в събитието и сподели очакванията си за бъдещата съвместна работа.

Партньори по проекта са две висши училища в сферата на бизнеса – Университетът за национално и световно стопанство и Международното висше бизнес училище.

Иновативният проект на училището ще се реализира в рамките на четири учебни години. Иновацията е насочена към всички учениците от 11 клас от паралелките по графичен дизайн, интериорен дизайн и рекламен дизайн. Тя ще им даде възможност да се срещнат с доказали се професионалисти в сферата на бизнеса, които ще ги запознаят със спецификите в своята област, ще им разкажат как са постигнали своите успехи и какви трудности са преодолели. Част от занятията ще се провеждат в реалната среда на бизнеса.

Преподаватели от двата университета ще бъдат лектори в част от часовете по иновативния учебен предмет „Дизайн на бизнеса", които ще се провеждат във висшите училища. Те ще се включат с теми като „Дизайн мисленето в бизнеса“; „Концепция за бизнес среда и бизнес възможности“; „Дизайн на добавената стойността в бизнеса“; „Устойчивост на бранд идентичността“; „Бизнес с кауза“; „Комуникативни и презентационни умения“; „Развитие на личностните качества и компетентности“; „Дизайн на фирмената култура“; „Решаване на конфликти в бизнеса“; „Ефективно организиране на времето“; „Смарт решения за дизайн на бизнеса“ и др.

Това ще съдейства за укрепване на връзките между средното и висшето образование, но също така и за по-доброто кариерно ориентиране на учениците и избора на специалност.

Галерия снимки от Наши преподаватели ще бъдат лектори по новия иновативен учебен предмет „Дизайн н ...