Високо признание за проф. Тилчо Иванов

вторник, 02 октомври 2012 12:30

,,Природата ви е дарила с благородство и аристократичност. С ум, сърце и душа печелите както лични, така и приятели на УНСС”, каза ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев в приветствието си към проф. д-р Тилчо Иванов на церемонията по повод 70-годишния му юбилей. На тържественото честване в Министерството на отбраната проф. Иванов бе отличен с плакет на министъра на отбраната Аню Ангелов за дългогодишната му научна и преподавателска дейност и приноса му към отбраната на страната.

Проф. Статев връчи на професора почетна грамота и прочете поздравителен адрес от името на академичното ръководство. Ректорът изтъкна, че  проф. Тилчо Иванов  е създал школа, която го уважава и черпи сила от неговото дело. Министерството на отбраната, приемайки нови кадри от нашия университет, осъществява връзката между теоретичната подготовка на студентите с практиката, посочи проф. Статев.

Ректорът връчва почетната грамота на проф. Тилчо Иванов

 „Вашият принос в подготовката на кадри за Министерството на отбраната в областта на икономическия сектор и отбранителната промишленост е голям. Благодарение на вас, като ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“ в УНСС, нашата съвместна работа в областта на икономиката и отбраната продължава повече от 20 години“, каза зам.-министърът на отбраната Валентин Радев. Той изтъкна, че едни от най-добрите кадри в министерството са възпитаници на УНСС, което повишава авторитета на университета, а проф. Иванов има голяма заслуга за това.

Валентин Радев (вляво) връчва отличието на юбиляря

На награждаването на юбиляря в зала „Тържествена“ на военното ведомство  присъстваха доц. Димитър Димитров, ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“,  който го награди с почетна грамота и плакет на катедрата, преподаватели от УНСС,  заместник-началникът на отбраната ген.-майор Йордан Йорданов, постоянният секретар на Министерството на отбраната д-р Николай Милков и др.

От ляво на дясно: В. Радев, проф. Т. Иванов, проф. Ст. Статев, доц. Д. Димитров

Проф. Иванов благодари на всички, който са му помагали и са го вдъхновявали и изрази готовност да продължи да работи в областта на отбраната.

В зала "Тържествена" на министерството

Галерия снимки от Високо признание за проф. Тилчо Иванов ...