Ректорът подписа меморандум за сътрудничество с „Аксенчър България“

сряда, 19 юли 2023 16:43

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и Петър Торнев, управлявящ директор на „Аксенчър България“ ЕООД, сключиха меморандум за сътрудничество.

Проф. д-р Димитър Димитров и Петър Торнев (от дясно наляво)

„УНСС, като най-големия бизнес университет, провежда научни изследвания и обучава студенти във всички области на социално-икономическия живот. Разкрихме и две нови специалности в направление „Информатика“ – „Киберсигурност и електронно управление“ и „Компютърна обработка и анализ на данни (Data Science)“, каза ректорът проф. д-р Димитър Димитров и допълни: „Политиката на УНСС е да развива тясно сътрудничество с бизнеса и да сближава обучението с практиката. Това дава много възможности и преимущества на нашите студенти да се докоснат до реалната бизнес среда, вече имаме успешно реализирани бизнес академии с „Кауфланд“ и А1. Смятам, че с „Аксенчър България“ имаме голям потенциал за успешно партньорство, не само по отношение на организиране на стажантски програми и академии, но в перспектива и за работа по съвместни изследователски проекти“.

Петър Торнев представи „Аксенчър България“ и подчерта: „Щастливи сме, че сключваме това партньорство с УНСС. Вярваме, че натрупаният опит като глобална компания ще бъде от полза не само за развитието на бъдещите таланти в УНСС, но и за самото учебно заведение. Вече двадесет години „Аксенчър“ се утвърждава като визионер и публикува ключови технологични тенденции и прогнози за развитието на бизнеса в глобален мащаб.  Това е допълнителен аспект, в който можем да си сътрудничим, защото вярваме, че трябва да имаме холистичен поглед за бъдещето, независимо от сферата, в която смятаме да се развиваме“. 

В документа е записано, че УНСС и „Аксенчър България” ЕООД ще си сътрудничат чрез информиране на студентите от УНСС за провеждани стажове и публични събития за представяне работата на компанията.

В обхвата на меморандума влизат и обменът на информация, и публикациите за дейности и за провежданите по-важни събития от страна на „Аксенчър България” ЕООД и УНСС, както и съдействие за участие на представители на компанията в презентации пред студенти, в лекции, семинари, конференции, срещи или в други прояви, организирани от Университета.

Предвижда се и възможност за партньорство при подготовка на съвместни проекти и последващото им изпълнение, и съдействие за провеждане на обучения в бакалавърски, магистърски и докторантски програми в УНСС за специалисти и служители от „Аксенчър България” ЕООД.

Компанията ще съдейства за участието на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции, експертизи, консултации, статистически и други проучвания и събития, организирани от „Аксенчър България” ЕООД.

Сътрудничество чрез взаимно съдействие при провеждане на други конкретни активности и събития като академии, представляващи взаимен интерес, също са част от споразумението.

Координатор по реализацията на меморандума за сътрудничество от страна на УНСС е доц. д-р Александър Христов, преподавател в катедра „МИО и бизнес“, а от страна на „Аксенчър България” ЕООД са Мария Гуляшка, акаунт мениджър, и Мая Клевцова, маркетинг мениджър.

На подписването присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС, и Цветомира Христова, директор Оперативен център, Аксенчър България.

Мая Клевцова, проф. д-р Димитър Димитров, Петър Торнев, Цветомира Христова, проф. д-р Цветана Стоянова, доц. д-р Александър Христов и представител на PR агенцията, обслужваща компанията (от ляво надясно)

За „Аксенчър България” ЕООД

„Аксенчър България” ЕООД (Accenture Bulgaria EOOD) е водеща международна компания, която предоставя широк спектър от услуги в областта на цифровите технологии, облачните пространства и сигурността. Компанията обединява 740 000 служители в над 200 локации по света, с проекти в повече от 40 индустрии. В София компанията има офис от 2015 г. насам, като има технологичен и оперативен център, в които работят 1100 души.

Един от бизнесите на компанията в България е технологичен център, ангажиран с най-предизвикателните проблеми на редица индустрии и организации. Комплексните решения, които “Аксенчър България” предоставят, са разработени с помощта на най-съвременните глобални технологии. Основната цел на компанията е да насърчава дигиталната трансформация в световен мащаб, успоредно с бързо развиващите се иновации, които позволяват на клиентите им да увеличат своите приходи и да се превърнат в най-добрата своя версия. Към момента, технологичният екип на „Аксенчър България” изпълнява глобални проекти с висока сложност в широко портфолио от индустрии – електронна търговия, търговия на дребно, застраховане, банкиране, телекомуникации, автомобилостроене, публичен сектор, туризъм и култура.

“Аксенчър България” е водещ системен интегратор за SAP, Microsoft, Oracle, IBM, Salesforce, Adobe, Workday и други иновативни технологични партньори. Някои от платформите, които активно интегрират, са SAP Commerce Cloud, Intershop, MuleSoft, Adobe AEM, IBM Sterling, CommerceTools и др. В допълнение, изграждат и цялостни персонализирани решения за своите клиенти, базирани на микроуслуги. Компанията работи с Java, JavaScript/Typescript, React, Angular и Python. Партнира си и работи активно с най-големите доставчици на облачни технологии, като AWS, Google, Azure и др.


Галерия снимки от Ректорът подписа меморандум за сътрудничество с „Аксенчър България“ ...