Споразумение за сътрудничество с Academy of Professional Studies - Южна Сърбия

петък, 07 юли 2023 8:45

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и проф. Предраг Стаменкович, президент на Academy of Professional Studies - Южна Сърбия, подписаха споразумение за сътрудничество между двете учебни институции. Събитието се осъществи с любезното съдействие на Дaрко Аначков, докторант в катедра „Финансов контрол“.

Проф. Димитър Димитров посочи, че сътрудничествата между учебни институции винаги са от полза най-вече за студентите и затова УНСС поддържа партньорски отношения и осъществява съвместни програми с много университети, както в страната, така и в Европа, като е част и от европейския алианс от 9 водещи икономически университети ENGAGE.EU. Той изрази увереността си в ползотворността на сътрудничеството със Академията.

Проф. Предраг Стаменкович представи Academy of Professional Studies - Южна Сърбия и също изрази увереност в положителното развитие на сътрудничеството с университет като УНСС - най-големият бизнес университет в Югоизточна Европа. Той прояви особен интерес към докторантските програми в нашия университет.

Проф. Димитров и проф. Стаменкович обсъдиха възможностите за мобилност на преподаватели и студенти, изпълнението на съвместни проекти, организирането на конференции, събития и дейности от взаимен интерес.

На срещата присъстваха д-р Драган Стоянович, асистент на президента на Академията по въпроси на международната дейност, и Тома Дишич от Бизнес департамента на Академията. От страна на УНСС бяха главният секретар по международно сътрудничество доц. д-р Янко Христозов, докторант Дарко Аначков, Гергана Кирилова, директор на дирекция „Кабинет на ректора“ и Десислава Паунска, ръководител отдел „Връзки с обществеността и маркетинг“.

Галерия снимки от Споразумение за сътрудничество с Academy of Professional Studies - Южна Сърбия ...