Нашият университет уважи 110-годишния юбилей на Националната финансово-стопанска гимназия

четвъртък, 29 юни 2023 13:56

Националната финансово-стопанска гимназия (НФСГ), член на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ), отбеляза своя 110-годишен юбилей с впечатляващ спектакъл от изяви на талантливите си възпитаници, в Националния музикален театър „Стефан Македонски“.
Официални гости на събитието от страна на УНСС бяха ректорът проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ) и проф. д-р Матилда Александрова,  зам.-ректор по учебната дейност.
В приветственото си слово директорът на НФСГ г-жа Мая Гешева си пожела: „Още 300 и повече години да пребъде любимото ми училище“.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров поздрави преподавателите, учениците и гостите и подчерта: „През годините Националната финансово-стопанска гимназия не свали високото ниво и качество на обучението, разви нови перспективни специалности и продължава да бъде изключително привлекателно и желано училище за младите хора. Успехите и признанията, с които сте отличавани многократно, са доказателство за таланта и неуморния труд, който полагате. Вярвам, че със своя оптимизъм и силна воля ще продължите все така пламенно да обединявате хората около идеята за приемственост и висококачествено средно образование с конкурентни предимства. Ценим високо Вашата ангажираност  по отношение на българското образование, както и нашето сътрудничество и сме силно мотивирани да работим за успеха на бъдещите ни съвместни проекти. Желая на Вас, учителите и учениците на Националната финансово-стопанска гимназия, огромни успехи и нека ежедневието Ви е изпълнено с интересни партньорства и ползотворни събития“.

Проф. д-р Димитър Димитров награди г-жа Мая Гешева със статуетка на „Проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на Университета за национално и световно стопанство“ и цветя. Към поздрава му се присъедини и проф. д-р Матилда Александрова.

В поздравителното си слово проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на АИУБ подчерта, че с цялостната си дейност, като член на Координационния съвет на Асоциацията, г-жа Мая Гешева допринася за утвърждаване на авторитета на АИУБ, УНСС и НФСГ в образователното пространство на България. Проф. Фесчиян подчерта многобройните успехи на средношколците от НФСГ на международни форуми и на Националните състезания на АИУБ. Тя поздрави учителите със 110-годишния юбилей и им пожела да продължават да създават личности с високи компетенции и качества, с активна гражданска позиция в съвременното общество. Проф. д-р Даниела Фесчиян пожела на учениците здраве и нови големи успехи в обществения живот на Република България.

Проф. д-р Даниела Фесчиян награди г-жа Мая Гешева с възпоменателен медал „Проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на Университета за национално и световно стопанство“.

Проф. Матилда Александрова поздравява НФСГ

 

Галерия снимки от Нашият университет уважи 110-годишния юбилей на Националната финансово-стопанска ...