Успешно завърши първият випуск на Бизнес академията на УНСС и Kaufland

сряда, 28 юни 2023 16:59

На официална церемония в присъствието на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров курсистите от първия випуск на съвместната Бизнес академия между УНСС и Kaufland получиха своите сертификати за завършване на програмата. В рамките на близо 3 месеца 30 студенти имаха възможността да станат част от първата по рода си изцяло бизнес ориентирана академия, провеждана от експерти на най-голямата верига у нас.

Проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС, Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България 

„С Kaufland работим по много проекти заедно и реализацията на тази академия е естествено продължение на нашето дългогодишно партньорство. Като ги гледам младите хора тук и тяхната емоция след завършването, уверен съм, че сме на прав път и тази програма е била не само полезна, но и интересна. Kaufland Business Academy дава големи възможности за нашите студенти. Процентът на студентите, които ще останат в Kaufland в различните програми, също е доста висок, така че очакваме с радост следващия сезон на Kaufland Business Academy есента”. Така коментира завършването ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

„Реализирането на тази академия беше лична моя мечта, тъй като дълбоко вярвам, че професионализмът се трупа с практиката. Благодарен съм на УНСС в лицето на проф.Димитър Димитров, който ни гласува доверието си и ни даде свободата да изработим програма, която да е изцяло бизнес ориентирана. Щастлив съм да обявя, че около 1/3 от завършилите първия випуск ще имат възможността да започнат дългосрочна практикантска програма при нас и съм убеден, че процентът на онези, които след това ще започнат първата си работа при нас, също ще бъде висок. Това означава, че ние сме успели не само да предадем знания на тези млади хора, но и да ги вдъхновим да пожелаят да бъдат част от един от най-динамично развиващите се бизнес сектори у нас“. Това обяви по време на закриващата церемония изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

В церемонията участие взе и зам.-ректорът на УНСС по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова, която беше част от журито, пред което се представяха финалните проектни разработки на участниците. „Като част от журито, бих искала да подчертая старанието, с което студентите са се отнесли към задачите си. То е пряко отражение на усърдието, с което са подходили към цялата програма, а това, сигурна съм, е следствие на огромната отдаденост на лекторския екип от Kaufland”, подчерта проф. Стоянова.


За Kaufland Business Academy

Kaufland България и УНСС стартираха първата ритейл Бизнес академия у нас - Kaufland Business Academy в началото на 2023 г. В рамките на близо три месеца тя обучи 30 студенти, които придобиха практически ориентирани знания и умения. Ключова роля в нея е възможността за директно взаимодействие с ключови доказани професионалисти в различни области от ритейл сектора у нас.

Обучението на студентите е под формата на специално разработени от Kaufland България бизнес модули, като съдържанието му е разпределено в 6 тематични секции с общо 15 презентации по актуални за пазара теми, включително изграждане на идентичност и бранд, позициониране на супербранд, иновации и инвестиции, планиране на успеха и изграждане на силен екип. Всички студенти на Академията, които са посетили поне 80% от задължителните 15 лекции, участвали са в бизнес казусите и са провели успешно стажа си, получават и парична стипендия. 1/3 от завършилите Kaufland Business Academy ще продължат участието си в различни практикантски програми в компанията.

Повече информация за Kaufland Business Academy можете да намерите тук - Включи се в Kaufland Business Academy | Kaufland.



За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Топ Работодател от международния независим институт Top Employers Institute. През изминалата година утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от близо 25 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, Career Show Index 2022, True Leaders ICAP и други.


Галерия снимки от Успешно завърши първият випуск на Бизнес академията на УНСС и Kaufland  ...