Ректорът връчи дипломите на двама новоизбрани доценти на УНСС

вторник, 25 септември 2012 16:47

Дълбоко е убеждението ми, че в УНСС няма случайни хора. Всеки един от нашия академичен състав е значима личност - както в преподаването, така и в науката и практиката, каза ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев при връчването на сертификатите на двамата новоизбрани доценти на университета – Светослав Спасов и Бисер Петков. По традиция хабилитационните сертификати бяха връчени тържествено на заседание на Факултетния съвет на факултет „Икономика на инфраструктурата“.

Всички ние тук сме хора, които оказваме силно въздействие както в аудиторията, така и в науката и практиката, каза проф. Статев. „По мое дълбоко убеждение тук е събран най-сериозният  интелектуален потенциал на нацията. И днес пред нас стоят двама такива мъже – достойни членове на нашето академично семейство, достойни доценти на УНСС.“ Ректорът посочи също, че доц. Бисер Петков е ръководител на една от най-сложните институции в страната – Националния осигурителен институт, а доц. Светослав Спасов заема важен пост и на негова книга, преведена вече в Австрия, стои името УНСС. „Връчвайки дипломите им ще го направя с убеждението, че техните досегашни и бъдещи сериозни отговорности, задълженията в практиката, ще доведат до такива натрупвания, които скоро ще ги направят достойни професори на нашия университет“, изтъкна проф. Стати Статев.

Новоизбраните доценти произнесоха своите академични слова и отговориха на два въпроса, поставени им от проф. д.ик.н. Христо Първанов, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“. Те конкретизираха как със своята академична дейност са допринесли и ще допринесат за развитието на катедрата, в която преподават, както и на факултета и УНСС.

Доц. Светослав Спасов  Доц. Бисер Петков

Доц. Светослав Спасов, преподавател в катедра „Национална и регионална сигурност“, доскоро съветник на премиера по въпросите на военно-промишления комплекс, поема функциите на постоянен представител на Република България във Виена при службата на Организацията на обединените нации (ООН) и преговорите с Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и други международни организации. Той увери ръководството на УНСС и колегите си, че и занапред ще работи за своя университет, като набеляза областите за бъдеща съвместна работа.

Доц. Бисер Петков, преподавател в катедра „Икономика на търговията“, е управител на Националния осигурителен институт.  В своята академична реч пред членовете на Факултетния съвет той се спря на икономическите ефекти и последствията от процесите, свързани със стоковите пазари.

Галерия снимки от Ректорът връчи дипломите на двама новоизбрани доценти на УНСС ...