Първият бизнес фестивал BrandGalaxy Fest 2023 се фокусира върху „Бранд България“

събота, 24 юни 2023 17:08

BrandGalaxy Fest 2023 е първото в България бизнес събитие, посветено на трансгранични сътрудничества между България, Европа, Азия и Африка, организирано от BrandGalaxy Fest в партньорство с ТВ1 България и Университета за национално и световно стопанство (УНСС), който е и домакин на събитието. 

Роботът на УНСС посрещаше гостите на BrandGalaxy Fest 2023 - доц. д-р Анна Джумалиева, председател на Комисияta за защита от дискриминация, проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, и Максим Бехар, основател и главен изпълнителен директор на водещата PR компания M3 Communications Group

„Не случайно този бизнес форум, чиято цел е налагане на „Бранд България“, се организира именно в УНСС. Нашият университет за тези 103 години съществуване се е превърнал в „бранд“, в „марка“ на добро образование, което дава гаранция за успешна кариера. Наши възпитаници са 10 министър-председатели, над 100 министри, много ръководители на големи български и международни институции. Ние непрекъснато развиваме и обогатяваме обучението на нашите студенти, сътрудничим си с много училища, работодатели, университети от цял свят. УНСС вече работи за създаването на „Бранд България“ заедно с други 4 университета и 2 министерства, затова се радваме, че сме домакини на това бизнес събитие“, каза ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, който откри форума.

Инициаторът на събитието Мария Василева и водещият Хари Аничкин обясниха фокуса на фестивала – да се разгледат теми в сфери като изкуствен интелект (AI), кибер сигурност, Web 3.0, мета вселена, блокчейн, крипто валути, пост-квантова защита на данни, комуникации и модели на общуване, трансгранични сътрудничества между България, Европа, Азия и Африка.

Те представиха почетния гост на фестивала г-жа Улрике Требесиус, политик от немския парламент, а от 2014 до 2019 г.- член на Европейския парламент, която активно е участвала в законодателния процес относно блокчейн и криптовалута в рамките на Европейския съюз.

Максим Бехар,  Мария Василева, г-жа Улрике Требесиус, политик от немския парламент, проф. д-р Димитър Димитров и Хари Аничкин

„Това е значително важен форум, защото всички ние живеем в един нов свят, в който всеки от нас вече е бранд. Всеки е една странна смесица от издател (притежава медии – има профил във фейсбук, инстаграм...), редактор (подбира съдържанието) и репортер (създава новини). И в ръцете на всички ни е създаването на „Бранд България“, който се състои от много подбрандове, от всички нас“, каза PR експертът Максим Бехар, който е и президент на Асоциацията на Световния комуникационен форум със седалище в Давос, Швейцария.

Максим Бехар  Лъчезар Динев

Председателят на Българо-китайската търговско промишлена палата Лъчезар Динев, възпитаник на УНСС, акцентира върху необходимите стъпки, които трябва да се предприемат, за да стане България мост между Европа, Азия и Африка. Как успешно да се промотира България, за да бъде интересна не само за туристите, но и за бизнеса. Обясни действията, които предприема Българо-китайската търговско промишлена палата да се установят трайни и ползотворни търговски отношения във всички сектори на икономиката между България и Китай, да се насърчава културния обмен, както и да се подкрепя обмена на студенти между двете държави.

„Сега живеем в ерата на дигиталната революция. Изкуственият интелект е влязъл в почти всички сфери на нашия живот и съответно се променят начините за защита на правата на човека“, каза доц. д-р Анна Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация. „ИИ е спътник в живота ни в дигиталната ера, ще се възпроизвеждат нови конфликти, нови спорове, което ще роди нова нужда от защита. Но бъдещето е Човекът и ИИ да си сътрудничат в полза на хората“, каза в заключение  доц. д-р Анна Джумалиева.

Доц. д-р Анна Джумалиева  Николай Нероев

Николай Нероев, основател и главен визионер на компания за изкуствен интелект, наречена RoboBizz, представи създадения от него робот, спечелил първо място в категория „Най-добра иновация за 2020“ на престижния конкурс за иновации в електронната търговия в Германия, част от Е-Commerce Berlin Expo 2020. Представи и  зараждането на ИИ още през 1950 г., развитието, спецификите и перспективите за бъдещето.

За първи път бе връчена наградата „Бранд на България“ от името на предаването „Брандовете на България“ по ТВ1 България и Бранд Галакси Фест 2023.

Неин първи носител стана компанията „МЕБЕЛИ ВИДЕНОВ“.

„Днес е изключително специален ден не само за BrandGalaxy Fest. Днес България се гордее. Ние даваме наградата на един от най-значимите брандове на България. Бранд, който е преминал през всички икономически и политически процеси, доказал се е във времето като устойчив и стабилен БЪЛГАСРКИ БРАНД с принос в развитието на цяла промишленост“, аргументира се водещата на предаването „Брандовете на България“ и организатор на феста Мария Василева.


За Улрике Требесиус

Почетният гост г-жа Улрике Требесиус е политик от немския парламент, от 2014 до 2019 г. член на Европейския парламент, като активно участва в законодателния процес относно блокчейн и криптовалута в рамките на Европейския съюз.

Като инженер и CEO на компанията OWR Wealth GmbH тя направи презентация за революционната разработка в защитаването на смартфоните, създадена от компанията OWR Wealth GmbH, Германия.

Компанията OWR е основана в Германия и изцяло нейн принос е разработеният и иновативен хардуер и софтуер за защита на данните ни през използването на мобилни телефони. По този начин иновацията елиминира всички възможности за подслушване или друга кибер атака. Екипът по бизнес развитие на компанията се състои от служители на бивши военни и разузнавателни служби в Германия, както и от специалисти във високо технологичната разработка на иновации и технологии. Всички разработки на продуктите се извършват изцяло в рамките на Европейския съюз и това гарантира сигурността на данните в юридическо отношение.

Компанията гарантира 100% защита от индустриален шпионаж, хакерски атаки, кибер престъпления и неоторизирана намеса в данните.


Галерия снимки от Първият бизнес фестивал BrandGalaxy Fest 2023 се фокусира върху „Бранд България“ ...