УНСС и CloudCart подписаха меморандум за стратегическо партньорство

вторник, 20 юни 2023 15:33

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Николай Илиев, изпълнителен директор на CloudCart, водеща компания в областта на електронната търговията, подписаха меморандум за сътрудничество при осъществяване на съвместни програми, обучения, обмен на информация и провеждане на общи събития. Акцент в меморандума е организирането на участие на представители на CloudCart в обучението на студенти във връзка с новите технологии, които се използват при електронната търговия.

Проф. д-р Димитър Димитров и Николай Илиев

„От изключителна полза за студентите ни е създаването на учебно-тренировъчни фирми и аз виждам сътрудничеството ни в тази посока“, каза проф. д-р Димитър Димитров и акцентира на активната политика, която провежда УНСС в комуникацията с бизнеса: „С другите партньори от бизнеса организираме академии, лекции, обучения, стажове, което може да се осъществи и с вашата компания. Целта е студентите да придобият практически знания и възможности да развият своите предприемачески умения“.

Проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, покани представителите на CloudCart да се включат в обучението по дисциплината „Стратегии за електронен бизнес“, която тя води. Те ще могат да запознаят студентите с новостите в електронната търговия, с модерните платформи, програми и практики, които се използват. „Обучението, свързано с електронния бизнес, е включено в доста специалности, които се преподават в УНСС в различни катедри и може да направим стратегия и обучителен план във връзка с нашето сътрудничество. Комбинирайки академичната експертиза на УНСС с иновациите и практическия опит на CloudCart, студентите ще получат ценни уроци и полезни умения в сферата на онлайн търговията, предприемачеството и  маркетинга“, каза проф. д-р Цветана Стоянова.

“Като социално отговорна компания, CloudCart осъзнава важността на образованието за прогреса на обществото и го определя като ключов фактор за развитието на предприемачеството. Партньорството с УНСС има за цел да предостави на студентите възможности за прилагане на своите умения и знания в реални проекти. Съвместните усилия ще подкрепят младите хора да развият своя предприемачески потенциал и да се възползват от възможностите, които предлага съвременния бизнес свят“, сподели Николай Илиев.

На срещата присъства и Петър Лозанов, който е маркетинг директор в CloudCart и член на борда на Алумни Клуба на УНСС. Той сподели, че „ангажираността на CloudCart към изучаването на онлайн търговия в университета не е случайна - това е новата популярна форма на предприемаческа инициатива сред младежите, които искат да създадат собствен бизнес и да реализират потенциала си”. Координатор от страна на УНСС по изпълнението на меморандума е доц. д-р Радко Радев – директор на Алумни центъра.

Петър Лозанов, проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Цветана Стоянова, Николай Илиев и Елеонора Василева, ПР на CloudCart

В заключение партньорите се уговориха за съвместни действия за създаване на среда, която да подкрепи обучението на студентите по отношение на развитието на електронната търговия и да им предостави възможности да развият своите предприемачески умения и знания. 


За CloudCart

CloudCart е иновативна платформа, която предлага e-Commerce-as-a-service услуга, позволяваща на над 2 000 онлайн търговци да използват мощните e-commerce и маркетинг инструменти, разработени от компанията. По този начин реализират повече продажби и повишават удовлетвореността на клиентите си. CloudCart предлагат уникални решения за улеснение на своите търговци като иновативен чекаут процес, дигитален асистент, цялостен енджин за отстъпки и промоции/cross sell/upsell и много други.


Галерия снимки от УНСС и CloudCart подписаха меморандум за стратегическо партньорство ...