XX випуск магистри на специалност „Здравен мениджмънт" получи дипломите си

вторник, 30 май 2023 10:41

Магистрите от специалност „Здравен мениджмънт", която навършва 20 години, получиха дипломите си. От 46 дипломанти, 23-ма са отличниците, които си тръгват и с грамота.

„Вие винаги сте били една уникална аудитория, защото сред вас има хора с докторски степени и хабилитирани колеги, както и поради спецификата на благородната професия, която имат повечето от вас“, така се обърна към дипломантите доц. д-р Деница Горчилова-Атанасова, ръководител на катедра „Публична администрация“. Тя допълни и още един факт, който прави аудиторията уникална – „срещите с вас бяха придружени с много обогатяваща комуникация“.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров благодари за енергията и вдъхновението, което са вложили всички в създаването и поддържането на специалността и изграждането на висококвалифицирани кадри със специфично образование, необходими за управлението на здравеопазването в България. „Най-убедителното доказателство за вашите постижения са многобройните възпитаници на катедрата, завършили магистърската програма, които заемат високи позиции и достойно място в управлението на здравната система на страната.“ Ректорът проф. Димитров пожела на преподавателите да продължават да бъдат притегателен център за студентите, стремящи се към получаването на престижна диплома и безупречна академична подготовка.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Александър Вълков, ръководител на магистърската програма, доц. д-р Деница Горчилова-Атанасова, ръководител на катедра „Публична администрация“

Проф. д-р Евгения Делчева получи възпоменателен медал „Проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на Университета за национално и световно стопанство“ за цялостен принос, създаване и развитие на магистърската програма „Здравен мениджмънт“ и за утвърждаване доброто име и авторитет на УНСС. „Работила съм за тази програма с много сърце и душа и дадох всичко от себе си. 20 години са много, но и малко, поздравявам ви, че сте постигнали този връх и ви пожелавам във вашия професионален път да има повече такива върхове.“

„Вие завършвате най-авторитетната и най-търсената магистратура по Здравен мениджмънт и УНСС е водещ академичен център в тази област“, подчерта доц. д-р Александър Вълков, ръководител на магистърската програма. „Превърнахме се в най-търсената дистанционна магистърска програма през 2022 г., несъмнена е реализацията на нашите студенти, които са на ръководни позиции. Той уточни, че се е променил профила на специалността, „ако в началото бяха магистри, завършили медицински специалности, днес две трети са от областта на медицината, една трета от други специалности, което говори за големия интерес.

Доц. Александър Вълков направи ретроспекция на развитието на специалността през годините и посочи: „Дипломите ви обвързват за цял живот с УНСС“. Той пожела на дипломантите да бъдат смели, да действат умно, да имат амбиция, воля и вдъхновение за истинските неща.

Някои от отличниците.

Галерия снимки от XX випуск магистри на специалност „Здравен мениджмънт" получи дипломите си  ...