Студенти от магистърската програма по „Бизнес икономика“ посетиха Лабораторията „Изкуствен интелект и CAD системи“ в София Тех Парк

вторник, 16 май 2023 10:58

Под ръководството на доц. д-р Петя Биолчева студентите, изучаващи „Управление чрез изкуствен интелект“, имаха възможност да участват в различни експерименти и да научат повече за практическите възможности на системите, работещи с изкуствен интелект (AI).

Любезният домакин и ръководител на лабораторията доц. д-р Радослав Милчев разкри пред магистрите достиженията и приложението на AI в редица области като бизнес управление, интелигентна градска среда, автономни автомобили, медицина, животновъдство и растениевъдство, микроелектроника, телекомуникации, компютърно проектиране на системи в индустрията и други.

Доц. д-р Радослав Милчев и студенти от УНСС

Най-голям интерес за студентите предизвика участието им в различни експерименти свързани с изследване на възможностите на компютърното зрение. Забавлявайки се, те научиха как функционират тези системи, какви възможности имат и какви са ползите от тях.

Научиха и за индустриалното приложение на автономните роботи в индустрията.

Лабораторията по „Изкуствен интелект и CAD системи“

Студентите се запознаха и с „домашния любимец“ на лабораторията – робокучето Рошко. Те бяха възхитени от неговите способности за автономно придвижване и наблюдение.

Като икономисти много полезно бе за всички обучението по невромаркетинг. Инструментите, базирани на AI, могат да разпознават сетивно-двигателните, когнитивните и емоционални реакции на потребителите. Чрез тях се изучават в дълбочина и напълно безпристрастно потребителските реакции към определени реклами, склонността им към покупки и въздействието на определени продукти.

Доц. д-р Петя Биолчева

Галерия снимки от Студенти от магистърската програма по „Бизнес икономика“ посетиха Лабораторията  ...