Втора детска стая за децата на нашия университет

четвъртък, 06 април 2023 17:18

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров официално откри детска стая в блок 55Г. Стаята е втората придобивка в помощ на нашите студентитс малки деца. Първата беше открита през месец януари в блок 53Б.

„Да ни е честита новата придобивка“, каза ректорът и подчерта, че към тази инициатива на УНСС има голям интерес и обратна връзка от страна на студентите, които я подкрепят и желаят да има още такива начинания. „Затова ще продължаваме да работим за изграждане на още по-удобна и комфортна среда за обучение и живот на нашите студенти. И да си пожелаем да има повече деца в УНСС“, обърна се към младите родители проф. д-р Димитър Димитров.

Проф.  д-р Димитър Димитров

Създаването на детски стаи в общежитията на УНСС е инициатива на поделение „Студентски столове и общежития“ (П„ССО“).

„Усмивките на родителите и децата днес са награда за работата и усилията, които положихме, за да изградим втората детска стая в студентските общежития на УНСС. Постарали сме се да има всичко необходимо, за да се чувствате добре и да ви е в помощ. Ще продължаваме да се развиваме в тази посока и да правим всичко необходимо, за да имате повече удобства“, каза Пламен Пенев, изпълнителен директор на поделение „Студентски столове и общежития".

Пламен Пенев приветства първите официални гости: председателят на Студентския съвет при УНСС Ангел Стойков, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, ректорът проф. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Драгомир Стефанов, гл. секретар по социално-битови въпроси на учащите и чуждестранни студенти, Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети (НПСС), Илиян Чабуклийски, председател на Комисията по социално-битови въпроси на учащите, студенти и техните деца (от ляво надясно)

Ректорът подчерта присъствието на Даниел Парушев, като отбеляза неговия принос и решаващата ролята на НПСС за осигуряване на средствата за ремонт на блок 55Г.

„Искам да отбележа, че УНСС е първият университет, който създава детска стая и поздравявам за това цялото ректорско ръководство, защото вие сте добрият пример в страната. Много от университетите видяха от вас и съм сигурен, че ще започнат и те да го правят. Нека да има повече такива стаи, за да могат младите колеги, студенти и преподаватели да се радват на добри условия и да имат стимул да се развиват“, каза  Даниел Парушев.

Проф. д-р Цветана Стоянова честити придобивката и изрази надежда, че скоро и в Блок 61 ще има такава детска стая. Доц. д-р Драгомир Стефанов допълни, че до няколко месеца отпред пред блока ще бъде изградена и рампа за детски колички.

По стара традиция първите посетители бяха посрещнати с пита и мед.

Детската стая се помещава в напълно реновирано помещение със специална настилка. Оборудвана е с играчки и всичко необходимо децата и родителите им да се чувстват комфортно.

Галерия снимки от Втора детска стая за децата на нашия университет ...