Медийно попълнение издържа и „изпита“ с дипломите

понеделник, 28 ноември 2011 14:16

Най-младото журналистическо попълнение на университета се дипломира, давайки шанс на медийните си следовници (е, все още второкурсници) да отразят вълнуващото събитие в университетския вестник. Защото сред дипломантите бяха вече бившата главна редакторка на изданието и фоторепортерът, който и досега следи с обектива си събитията в своята Алма матер. Когато се налага, прави това дори в дипломантска тога...


Достигнеш ли върха, върви още по-нагоре, припомни този израз на абсолвентите доц. Петко Тодоров, ръководител на катедра „Медии и обществени комуникации“. По пътя към следващите върхове той прогнозира трудно изкачване през „разни пречки, жълтата преса, корупцията…“ , но даде надежда, че покоряването на височините в името на професионализма си струва усилията.


Бъдещи успехи и попътен вятър, формулира в пожеланията си проф. Веселка Павлова, зам.-ректор на УНСС, която поздрави бакалаврите от името на ректорското ръководство. Магистърските програми в областта на икономиката ще ви дадат още по-широк хоризонт и по-добър професионален шанс, очерта идеи и перспективи пред младите журналисти тя.


За най-ценното качество – културата и нейните два компонента - възпитанието и образованието, говори деканът на факултет „Икономика на инфраструктурата“ проф. Христо Първанов. Първа сред първите в същинската част на официалното тържество, получи своята диплома Велина Сашева. Екс главната редакторка на „Вестник на УНСС“ се дипломира с невероятното постижение само от три-четири петици и близо 40 шестици от следването.

Тандемът отличнички на випуска Велина и Симона приятно изненадаха преподавателите и колегите си със специално дуо-приветствие, издържано в стила на студентския фолклор и журналистическото виждане на… (може би) бъдещи телевизионни водещи?!

Галерия снимки от Медийно попълнение издържа и „изпита“ с дипломите ...