На 01 и 02 април УНСС ще издава уверения на студенти в редовна форма на обучение, които няма да гласуват по местоживеене

петък, 31 март 2023 16:00

Отделите „Студенти – бакалавър“ и „Студенти – магистър“ на УНСС ще работят и в почивните дни – на 01 и 02 април 2023 г. от 7.00 до 19.00 ч., за да може студентите в редовна форма на обучение, които желаят да гласуват на предстоящите избори не по местоживеене, а в избирателна секция по избор в населеното място, където се обучават, да вземат своите уверения.

УНСС е единственият университет, който предоставя на студентите си електронна студентска книжка и електронно уверение. Действащият Изборен кодекс не предвижда възможност за гласуване с иновативните дигитални документи и затова, съгласувано с ЦИК, на студентите, които няма да гласуват по местоживеене, ще бъде издавано уверение на място.

Създадена е нужната организация за превенция на евентуални злоупотреби. Ще се води регистър на издадените уверения, така че да бъде предотвратена възможността за повторно издаване на документа за гласуване.

По повод предстоящите избори за народни представители на 2 април 2023 Централната избирателна комисия организира разяснителна кампания, която можете да видите ТУК.

Галерия снимки от На 01 и 02 април УНСС ще издава уверения на студенти в редовна форма на обучение ...