Изследовател от УНСС - лауреат в Националния конкурс „Икономика на светло“ за 2022

вторник, 14 март 2023 10:12

На официална церемония бяха връчени наградите на отличените в юбилейното десето издание на Националния конкурс „Икономика на светло“ за 2022 г., организиран от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Националния център „Икономика на светло“.

Михаил Кръстев, икономически и политически изследовател и анализатор в Съвет по икономически и публични политики: изследователска и консултантска мрежа към Институт по икономика и политики (УНСС) е новият лауреат на наградата в категория „За личност или организация, допринесли за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция” в конкурса на АИКБ. Той е отличен за своите изследвания и анализи на икономическата конюнктура в България и света.

Наградата обяви и връчи Красимира Райчева, мениджър на Visa за България

Михаил Кръстев е автор на редица статии и анализи на финансова и икономическа тематика в български печатни и електронни медии и е чест гост в едни от най-добрите икономически и политически предавания. Чрез своята експертиза той допринася за по-ясното излагане пред обществото на актуалните социално-икономически, политически и финансови предизвикателства пред бизнеса и държавните органи и начините за ограничаването на сивите практики.


Целта на ежегодния и добил вече популярност Национален конкурс „Икономика на светло“ е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика. Наградите са част от цялостната дейност на АИКБ за повишаване обществената нетърпимост към сивата икономика, поощряване предприемането на активни действия в тази посока и популяризиране градивната роля на бизнеса в обществото за подобряване на социално-икономическата среда.


Галерия снимки от Изследовател от УНСС - лауреат в Националния конкурс „Икономика на светло“ за 20 ...