Съвместни магистърски програми между УНСС и Abertay University

четвъртък, 09 март 2023 12:18

В края на февруари 2023 г. се проведе финалната среща между УНСС и представители на одобряващата комисия на Abertay University, чиято цел бе приемането, оценката и гласуването на две нови съвместни дуални магистърски програми – MBA on Global Operations and Analitics и MBA on Digital Marketing and Transformation, които ще се водят съответно от катедра „Управление“ и катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“. УНСС получи много висока оценка за положените усилия и за предложените учебни модули и дисциплини, а положителното решение за стартиране на програмите бе взето с пълно мнозинство. Продължават дискусиите по същество за включването на колеги от Abertay University в преподаването и се очаква получаването на окончателния доклад.

На срещата от страна на УНСС присъстваха доц. Михаил Мусов, зам. ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, доц. Янко Христозов, главен секретар по международно сътрудничество, проф. Христо Катранджиев, ръководител на катедра „Маркетинг“, проф. Красимир Маринов и доц. Ангел Марчев, зам. декан по научно-изследователската дейност на факултет „Мениджмънт и администрация“. От страна на Abertay University участваха Mohamed Branine, Claire MacEchen, William Graham, Nikolai Mouraveev и други колеги.

Магистърските програми ще са три-семестриални, а завършилите студенти ще получават дипломи от двете висши учебни заведения. Програмите ще стартират през новата учебна 2023/2024 година. Студентите ще имат пълен достъп до научните бази данни и до онлайн библиотеката на Abertay University.


Abertay University се намира в град Дънди, Шотландия. Университетът е едно от най-бързо развиващите се модерни висши училища в Обединеното Кралство като печели редица награди през последните години за най-добър университет. Основно предимство на преподаването в Abertay University е практическата ориентация на лекциите и организацията на класове с различна насоченост, които да събират студенти от цял свят.


Галерия снимки от Съвместни магистърски програми между УНСС и Abertay University ...