УНСС ще си сътрудничи с японски университети

четвъртък, 21 юни 2012 8:06

Възможностите за сътрудничество между УНСС и японски висши училища обсъдиха ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев и Ко Имамура, президент на асоциацията «Хирошима-България». На срещата присъства Любов Гълъбова, председател на Клуба за приятелство с Хирошима.

«Искам ново бъдеще за младите хора. Бъдеще на споделени ценности», заяви ректорът. Японският гост, впечатлен от девиза на УНСС – «Духът прави силата» -  подчерта мисията на университетите да образоват като възпитават и „подари» на проф. Статев девиза «Улови мига!» (виж снимката)

 Обединени от идеята, че университетите съхраняват културните традиции и ги пренасят във времето, двамата набелязаха конкретни мерки за образователен и културен обмен. Предвижда се посещение на преподаватели и студенти от Хирошимския университет в България и откриването на зала в СК «Бонсист» за изучаване и практикуване на традиционните японски бойни изкуства като символ на общочовешките ценности. Тя ще бъде изградена по идеен проект и с подкрепата на Хирошимския университет и Клуба за приятелство с Хирошима.

             

Галерия снимки от УНСС ще си сътрудничи с японски университети ...