Синдикатът на българските учители награди ректора на УНСС с юбилеен златен медал

петък, 16 декември 2022 15:45

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров беше официален гост на Четиридесет и първия Синдикален съвет на Синдиката на българските учители (СБУ) към КНСБ на тема „Социален статус, престиж и мотивационен фон на учителската професия“.

Председателят на СБУ към КНСБ д.ик.н. Янка Такева при откриване на събитието

По време на събитието председателят на СБУ към КНСБ д.ик.н. Янка Такева награди ректора проф. д-р Димитър Димитров с юбилеен златен медал и почетна грамота за приноса му за развитието на образователната система в Република България и доброто социално партниране със Синдиката на българските учители.

Д.ик.н. Янка Такева връчва наградата на проф. д-р Димитър Димитров

Проф. д-р Димитър Димитров благодари на д.ик.н. Янка Такева за оказаната чест и приветства организаторите и участниците на събитието.

Ректорът поднесе цветя и поздравителен адрес на д.ик.н. Янка Такева.

„Ценим високо усилията Ви образованието да се превърне в национален стратегически приоритет, в чийто център стои професионализмът и достойнството на българския учител. Синдикатът винаги се е стремял да създава и поддържа конструктивен диалог и равнопоставеност на всички нива, да отстоява правата на българските учители и упорито да вярва в тяхната решаваща човешка и професионална роля за развитието на българското средно образование“, се казва в поздравителния адрес.

„Българските учители са важна и чувствителна част от обществената ни система, стожер на националната ни просвета и култура. На Вашите плещи е легнала тежката отговорност да възпитавате в морал и стойност едно все по-динамично променящо се общество.

Образованието не е подготовка за живота – то е самият живот и учителят не е само носител на знание и информация, той е връзката на младия човек с реалността, която го очаква отвъд стените на училището“, подчертава ректорът и отбелязва: „Използвам случая да Ви благодаря за ползотворното сътрудничество в името на общата ни цел – утвърждаване и развитие на образованието, науката и духовността. УНСС си партнира отлично с училища по различни проекти и работи активно с Асоциацията на икономическите училища в България.

Убеден съм, че ще продължите все така всеотдайно да отстоявате правата и интересите на едно от най-многобройните съсловия в България, което носи отговорността и гради основите на бъдещето й“.

Сред официалните гости на събитието бяха президентът на КНСБ Пламен Димитров, Любослав Костов, изпълнителен директор на Института за социални и синдикални изследвания и обучение, главен икономист на КНСБ и преподавател в катедра Икономикс" на УНСС, ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Атанас Герджиков, представители на Министерството на образованието и науката, заместник-ректори и декани на факултети от различни висши училища, директори на училища, участваха и представители на секциите на СБУ към КНСБ от цялата страна.

Проф. д-р Димитър Димитров, Пламен Димитров, д.ик.н. Янка Такева, проф. дфн Атанас Герджиков (от дясно наляво)

 

Галерия снимки от Синдикатът на българските учители награди ректора на УНСС с юбилеен златен медал ...