Споразумение по програма „Еразъм+” с Noakhali Science and Technology University

сряда, 14 декември 2022 13:45

УНСС подписа споразумение по програма „Еразъм+” с Noakhali Science and Technology University (NSTU), Бангладеш.

„Желанието на университети от различни държави да си партнират с УНСС доказва още веднъж международната разпознаваемост на университета и на неговите преподаватели. Сътрудничеството с Noakhali Science and Technology University ще предостави нови възможности за мобилност и междукултурен обмен. Защото програма „Еразъм+” дава шанс на студенти и преподаватели не само да придобият нови знания и ценен опит, но и незабравими спомени и богата палитра от контакти с хора от различни краища“, каза доц. д-р Камелия Асенова, директор на Университетския център за мобилност на студенти и преподаватели и Институционален координатор на УНСС по програма „Еразъм+”.

Проф. Md. Dr Didar- Ul-Alam, Vice  Chancеllor на NSTU подписва споразумението

По повод подписването на споразумението Md. Dr Didar- Ul-Alam, Vice  Chancеllor на NSTU, изпрати видео поздрав до УНСС.

Споразумението е само началната стъпка в развитието на сътрудничеството с Noakhali Science and Technology University (NSTU), Бангладеш, по което се планират и други активности като съвместни изследвания, споделяне на опита на УНСС като университет - лидер в Югоизточна Европа с колегите от Бангладеш при изготвяне на учебните планове и програми и други дейности от взаимен интерес. 

Част от кампуса на Noakhali Science and Technology University

Noakhali Science and Technology University е държавен университет в крайбрежната местност Ноакали на Бангладеш, създаден през юли 2001 г. Той е 27-ият държавен университет (от общо 32) и петият научно-технически университет в Бангладеш. Към момента университетът обучава повече от 6 000 студенти в бакалавърски и магистърски програми. Има 6 факултета: по социални и хуманитарни науки, бизнес администрация, педагогически науки, природни науки, инженерство и технология и юридически факултет. Университетът е създал 2 изследователски института: по информационни технологии  и  по информационни науки.


 

Галерия снимки от Споразумение по програма „Еразъм+” с Noakhali Science and Technology University  ...