Първокурсничка от „Предприемачество“ с награда в конкурса „Huawei Seeds For The Future“

сряда, 07 декември 2022 11:10

Кристина Велинова, I курс, специалност „Предприемачество“ на нашия университет е сред победителите в глобалната програма на технологичния гигант Huawei – „Seeds For the Future /Семена за бъдещето“. Тя бе наградена на специална церемония в Китайския културен център в София. На тържественото събитие присъства и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, който връчи грамотите и на още няколко победители в социалния проект на Huawei.

Проф. д-р Димитър Димитров, Кристина Велинова и генералният мениджър на Хуауей Технолоджис България г-н Тери Ли

В своето обръщение проф. Димитров изтъкна изключително доброто партньорство, което университетът има с на Huawei. Той благодари лично на г-н Тери Ли за съдействието, което оказват на УНСС в процеса на дигитализация. Ректорът на УНСС изтъкна и голямата отговорност, която обществото има за съхраняване на природата и ресурсите на планетата и определи социалния проект на компанията като „трамплин за таланти“ .

Пиар мениджърът на Huawei г-жа Десислава Атанасова и ректорът проф. Димитров

„Проявих интерес към програмата, защото е свързана с технологиите и подобряване на лидерските умения. Преди УНСС съм учила в паралелка с “Програмиране” и имам интерес в тази сфера“, сподели Кристина. За програчата тя разказа, че е включвала четири курса, онлайн обучение, както и участие в “Global Tech4Good competition”, чрез което участниците са имали възможност да подобрят лидерските си умения, опит с решаването на проблеми и да научат повече за социално предприемачество. „Освен всички нови знания, създадох много нови приятелства и контакти и подобрих уменията си за работа в екип“, каза още първокурсничката на УНСС.


Huawei Seeds For the Future. Това е една от социално отговорните програми на компанията, в която взимат участие стотици студенти, а най-добрите от тях получават възможност да придобият умения и знания в международна бизнес среда, както и да обменят опит с талантливи участници от цял свят. Seeds For the Future в България се осъществява в партньорство с най-престижните университети в страната, представители на работодателите и бизнеса, както и участници, кандидатствали според обявената публична покана. Стипендиантската програма първоначално стартира през 2008 г. и се провежда в 130 държави, в партньорство с над 500 водещи университета. Курсовете са в сферата на науката, технологиите и икономиката. Програмата включва и развиване на уменията за работа в екип, подобряване на междукултурния диалог и запознаване с пъстрата вековна палитра на китайската култура. Платформата за Seeds for the Future предлага безплатен достъп до 47 предварително записани курса, а темите обхващат всичко от устойчивост и бизнес лидерство през история на Силициевата долина на Китай до киберзащита и аерокосмическа индустрия. Социалната мрежа от възпитаници на Seeds пък се грижи за професионален и стойностен обмен на съдържание и ексклузивни дейности за възпитаниците.


Галерия снимки от Първокурсничка от „Предприемачество“ с награда в конкурса „Huawei Seeds For The  ...