Четвъртият мастър клас по проект CO-WORKING ще разкрие на студентите особеностите на търговското право

четвъртък, 01 декември 2022 15:38

Четвъртият от поредицата мастър класове по проект „Насърчаване на предприемачеството чрез подкрепа на перспективни иновативни идеи чрез създаване на механизми за предварително инкубиране“ (CO WORKING) в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково ще запознае студентите с търговското право.

Проектът, в който УНСС е партньор, има за цел да насърчава студентите да повишават своя предприемачески потенциал. Той е финансиран по програма ИНТЕРРЕГ Гърция – България 2014-2020 г.

С какво ще бъде полезен за студентите четвъртият мастър клас ще разберем от проф. д.н. Живко Драганов, ръководител на катедра Международно право и право на ЕС", който ще води класа.

Проф. д.н. Живко Драганов

Проектът CO-WORKING е насочен към това да се обърне внимание на една иновативна екосистема в трансгранична зона, като се създадат два механизма и целта е да се ускори създаването на предприемачески екипи на ранен етап, като от една страна се валидира потенциала на дадена бизнес идея при реални условия, а от друга тази бизнес идея да може да се превърне в едно жизнеспособно предложение. В проекта се предвиждат различни дейности, които включват наставничество, коучинг, тренировъчни лагери и представяне на събития в демонстрационни дни. Целта на мастър класовете е да се придобият основни умения за предприемаческия бизнес модел, да се разберат основите на създаването на един стартъп.

Моят марстър клас ще представи на студентите търговското право. Търговското право е сред тези отрасли на правото, които специално за предприемачеството имат основно значение, тъй като то урежда отношенията във връзка със създаването на търговците. Избора на най-подходящата форма за осъществяване на стопанска дейност, какъв е реда, какви са процедурите, въпроси, които за всяка една предприемаческа дейност е необходимо предварително бъдат решени, разгледани и обсъдени, така, че да се избере най-подходящата форма за осъществяване на такава дейност. На второ място условията, при които се осъществява търговската дейност и най-вече сключването на търговските сделки, те също ще бъдат основен акцент в рамките на този мастър клас. Ще разгледаме видовете търговски сделки, особеностите, разграничението им от гражданските и въпросите свързани с тяхното сключване, както и отделни видове търговски сделки, които най-често се срещат. Ще бъде обърнато внимание и на особеностите на електронната търговия, въпроси, които са по-актуални, които имат по-голямо значение в предприемаческата дейност, като цяло. Целта на този мастър клас е да се надградят знанията в областта на правото, с които разполагат участниците, като те се насочат към тези области на търговското право, които наистина ще позволят да се вземат адекватни решения при стартирането на бизнес.

Галерия снимки от Четвъртият мастър клас по проект CO-WORKING ще разкрие на студентите особеностит ...