IV национален научен форум „Бизнесът в 21-ви век“

понеделник, 21 ноември 2022 16:48

Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, заедно с доц. д-р Димитър Благоев, декан на Бизнес факултета и зам.-декана доц. д-р Радко Радев откриха IV национален научен форум „Бизнесът в 21-ви век“. Тази година темата на събитието е „Възстановяване и устойчивост след кризата“.

Бизнес форумът е организиран от Бизнес факултета на УНСС, съвместно със Съюза на икономистите в България, Научноизследователския център за развитие на бизнес компетентности „Иновации и конкурентоспособност“ и Центъра за индустриални изследвания и иновации. Той има за цел да подпомогне приложното имплементиране на планираните дейности в Националния план за възстановяване и устойчивост и Националната програма за развитие „България 2030“.

„Темата на бизнес форума „Възстановяване и устойчивост след кризата“ е много актуална, защото е хубаво да мислим как да продължим напред в една такава ситуация, пред която сме изправени като държава. Надявам се, че по време на това събитие колегите ще дадат и решения, и прогнози как да се справим с тежката ситуация. Пожелавам ви успех!“,  каза проф. Димитров.

„Благодаря за поканата да бъда тук сред вас. През миналата седмица посрещнахме директора на Европейското патентно ведомство Антонио Кампиньош. В разговорите с него подчертахме колко е важна връзката между бизнеса, институциите и науката. Именно на подобни дискусии се надявам да се положат основите и да се намерят решенията, както каза и ректорът, на това партньорство, за което говорим от години, и което е ключово за икономическото развитие на България, особено в момент на множество кризи“, сподели Никола Стоянов, министър на икономиката и индустрията (на снимката долу).

Поздравителни адреси за Бизнес факултета по случай форума бяха получени от заместник министър-председателя по управление на европейски средства Атанас Пеканов, от министъра на иновациите и растежа Александър Пулев и от министъра на финансите Росица Велкова-Желева.

„За мен е изключително удоволствие да видя тази пълна зала след няколко издания на форума, които бяха в онлайн среда. Този бизнес форум го стартирахме преди девет години с идеята да стане традиционен“, сподели деканът на Бизнес факултета доц. д-р Димитър Благоев.

„IV национален научен форум „Бизнесът в 21-ви век“ е едно значимо събитие за Бизнес факултета“, отбеляза преди пленарната сесия и дискусията гл. ас. д-р Калоян Димитров от Организационния комитет, който беше модератор на събитието.

Сред официалните гости на научния форум бяха Васил Велев, председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България, проф. д-р Татяна Хубенова-Делисивкова, председател на Съюз на икономистите, гл. ас. д-р Щерьо Ножаров, научен секретар на катедра Икономикс" и икономически съветник в Българска стопанска камара.

Васил Велев и гл. ас. д-р Щерьо Ножаров (от дясно наляво)

Галерия снимки от IV национален научен форум „Бизнесът в 21-ви век“ ...