Междууниверситетският център за развитие на кариерата със събитие за предприемачеството с ограничени ресурси

понеделник, 14 ноември 2022 18:47

Междууниверситетският център за развитие на кариерата (МЦРК) и S³ Team - компания за IP свързаност, DDoS защита и Data Center, осъществиха събитие на тема „Предприемачеството с ограничени ресурси“, засягаща динамичния свят на стартъпите в България.

Атанас Димитров, директор на МЦРК и Стартъп хъба, който е част от структурата на Центъра, уточни, че срещата е част от събитийния календар на звеното. Той подчерта, че не всички хора са успешни, защото успехът изисква много усилия и работа, за да има резултати. Директорът смята, че начинът на мислене прави предприемачите успешни. „Ние като Кариерен център даваме най-доброто, което можем и за което имаме ресурси, и предлагаме много инициативи, насочени към студентите.

„Надявам се след тази лекция да станете посланици за добрите практики в предприемачеството и след няколко години да бъдете успешни предприемачи“, каза още г-н Атанас Димитров.

В началото лекторът Господин Бодуров насочи вниманието към предприемачеството с ограничени ресурси като обясни защо се е спрял на това заглавие – повечето стартъпи в България са започнали с нещо малко, създали са продукт, който може да се продава и след това са търсили инвестиция. Той посочи, че това е правилният път, по който трябва да се случват нещата – първо се създава продукта и чак след това се търси инвеститор. Лекторът представи себе си и екипа - бил е треньор на Националния отбор по информатика, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, има опит в стартиращи компании, а членовете на екипа са завършили престижни университети и имат умения в различни технологични области.

Г-н Бодуров представи накратко теоретичните знания и научната информация по темата. Той обърна внимание колко важно за един успешен предприемач е начинът на мислене и овладяването на стреса. Разгледа кои са минималните изисквания, за да стартира един стартъп и убеди присъстващите, че провалите са уроци. Подчерта, че е важно и какво допринася предприемачът за обществото. Той направи и кратка тренировка по предприемачество, създавайки елемент – лого на фиктивна компания.

Галерия снимки от Междууниверситетският център за развитие на кариерата със събитие за предприемач ...