Катедра „Политическа икономия” връчи дипломите на своите абсолвенти

сряда, 02 ноември 2022 15:19

В навечерието на 1 ноември - Денят на народните будители възпитаниците на катедра „Политическа икономия” получиха своите дипломи. Тържеството започна под звуците на националния, европейския и студентския химн.

Ръководителят на катедрата проф. д.н. Пенчо Пенчев откри церемонията с думите: „Това е важен ден, който символизира едновременно край и начало, но това е и денят, който осмисля всичко постигнато”. Той обърна внимание, че изборът на датата за връчване на дипломите не е случайен, тъй като 1 ноември, освен официален празник е и избраният ден за празник на университета при неговото създаване през 1920 г., „а на кого, освен на една от най-старите специалности в него – „Политическа икономия”, се пада частта да продължава традициите”, допълни той.

Проф. д-р Валентина Драмалиева, доц. д-р Румен Андреев и гл. ас. д-р Христо Проданов приветстваха абсолвентите като част от престижната общност на политикономистите и изразиха своята увереност, че те притежават всичко необходимо да бъдат добри специалисти навсякъде по света.

С пожелание да бъдат горди възпитаници на УНСС и да жънат професионални и житейски успехи преподавателите раздадоха дипломите на Випуск 2022.

Галерия снимки от Катедра „Политическа икономия” връчи дипломите на своите абсолвенти ...