Студентска конференция обсъди състоянието и перспективите на недвижимата собственост

сряда, 23 май 2012 12:17

Студентска научна конференция на тема “Секторът на недвижимите имоти в България – състояние, проблеми и перспективи в контекста на финансово-икономическата криза”, организирана от катедрата „Икономика на недвижимата собственост” и Студентския съвет, отбеляза 5-годишнината на катедрата и специалността. Събитието беше открито от зам.-ректора проф. д-р Валентин Гоев и проф. д-р Йорданка Йовкова, ръководител на катедрата и декан на Бизнес факултета.

Думата имат студентите

Преподаватели подбраха 15 от 73 икономически разработки по темата на студенти от втори, трети и четвърти курс, както и в магистърска степен, които бяха представени пред седемчленно жури. В него бяха включени преподаватели от катедрата и представители от водещи организации от сектора на недвижимите имоти: Иван Велков, председател на управителния съвет на Националното сдружение недвижими имоти (НСНИ), Бойко Бойков, член на управителния съвет на Международната федерация за недвижими имоти (ФИАБЦИ) – България, и регионаленият директор на агенция Ремах - Игор Овакимян. Парични награди от името на ректора получиха студентите Ирена Георгиева (Икономика на недвижимата собственост, 4 курс), Марина Георгиева (Управление на международни проекти, магистратура), Красимира Начева (Финанси, трети курс), Десислава Соколова и Алекс Петков (Икономика и бизнес, втори курс). Специалната награда на агенция Ремакс, връчена от Игор Овакимян, получи  Алекс Петков

Всички разработки ще бъдат издадени в сборник. Катедра „Икономика на недвижимата собственост” възнамерява да превърне събитието в традиция.

Зам.-ректорът проф. д-р Валентин Гоев поздравява участниците в конференцията.
Вляво от него - проф. д-р Йорданка Йовкова.

Галерия снимки от Студентска конференция обсъди състоянието и перспективите  на недвижимата собств ...