Huawei Technologies Bulgaria представи стипендианската си програма на среща в университета

вторник, 11 октомври 2022 15:20

Ректорът на УНСС се срещна с представители на технологичния гигант Huawei.

По време на срещата Тери Ли, генерален мениджър на Huawei Technologies Bulgaria, запозна присъстващите с дейността и основните социално-отговорни инициативи на компанията. Той представи успешните проекти на Huawei в областта на средното и висшето образование, както и използването на новите технологии и изкуствения интелект в ежедневния образователен процес.

Акцент по време на срещата беше стипендиантската програма на компанията ICT Talents Training - Huawei SFTF.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров благодари на представителите на Huawei и изтъкна, че такива програми са много полезни за студентите, защото им предоставят възможност да натрупат ценен опит в сферата на световния бизнес в областта на науката, технологиите и икономиката. „УНСС е отворено към такива инициативи, които добавят стойност в обучението на студентите. Това определено е стимул за младите хора“, подчерта ректорът.

Стипендиантската програма ICT Talents Training - Huawei SFTF Scholarship Program предлага на младите ИТ таланти в България възможността да станат част от семейството на технологичния гигант. Целта, заедно с глобалната програма Seeds for the Future, е да подготви студентите за реалния бизнес свят, да подобри познанията им от технологична гледна точка, но и да обогати лидерските им умения.

За 2022 година ще бъдат избрани 80 студента, които ще спечелят стипендия от 2 000 евро. За да достигнат до финалния кръг студентите ще е необходимо да заснемат видео от 1 до 3 минути по зададена ИКТ тема, както и да преминат кратко онлайн обучение по киберсигурност. На финалния етап жури от експерти в областта на образованието и ИКТ ще отличи 80 победителя, които ще получат стипендиантския пакет. Най-изявените сред участниците в глобалната програма Seeds For the Future, която ще е пожелателен компонент към стипендиантската програма, ще имат възможност се присъединят на официалната церемония по награждаването на глобалната програма Seeds for the Future за цяла Европа, която ще бъде проведена в Гърция.

Кандидатстването за програмата е изцяло онлайн. Основните изисквания към кандидатите са да са студенти на възраст до 30 години, с повишен интерес към ИКТ индустрията, както и проактивни и готови за придобиване на нови знания. За да се присъединят към програмата, те трябва да изпратят автобиография и мотивационно писмо на [email protected], след това по имейл ще получат повече информация и подробни инструкции. Крайният срок за кандидатстване е 11 ноември 2022 г.

В срещата участва и председателят на Студентския съвет при УНСС Ангел Стойков, който пое ангажимент да информира студентите за възможностите, които предлага  стипендиантската програма на Huawei.

Руслан Цанков, мениджър корпоративни продажби в Huawei Technologies Bulgaria и Ангел Стойков
Ангел Стойков, Ник Джан, търговски директор на Huawei Technologies Bulgaria, Тери Ли, проф. д-р Димитър Димитров, Алис Ли, ръководител отдел „Връзки с обществеността“, Десислава Атанасова, мениджър „Връзки с обществеността“ и Рая Гунчева, мениджър „Връзки с обществеността“ от екипа на Huawei Technologies Bulgaria (от ляво надясно)

Галерия снимки от Huawei Technologies Bulgaria представи стипендианската си програма на среща в ун ...