Висока оценка за тригодишен проект под ръководството на проф. Стати Статев

понеделник, 14 май 2012 10:59

На 7 и 8 май в Атина се проведе заключителната работна среща и конференция по тригодишния проект PROMISEУправление на общинската собственост в градовете на Югоизточна Европа”, съфинансиран по програма  „Югоизточна Европа” на ЕС. Партньори по него бяха три университета, седем общини и една неправителствена организация от седем страни.

Висока оценка и благодарност от водещия партньор получи екипът на УНСС под ръководството на проф. д.ик.н. Стати Статев, в който участваха преподаватели от катедрите „Икономикс”, „Публична администрация и регионално развитие” и „Счетоводство и анализ”. Нашите представители имаха водеща роля при изготвянето на цялостен инструментариум и методика за прилагане на комплексна система за ефективно управление на общинската собственост.

http://www.unwe.bg/Uploads/Main/11111_final.jpg http://www.unwe.bg/Uploads/Main/33333_final.jpg
Ръководителите на проекта:
Проф. д.ик.н. Стати Статев (УНСС)
и проф. Георгиос Петракос
(Унивеситет на Тесалия, Волос-Гърция)

Участниците в конференцията

Проф. Стати Статев бе водещ на една от двете сесии на конференцията, на която бяха представени резултатите от работата на нашия екип. Сред тях са: концептуална рамка за класификация на общинската собственост, методология и методика за нейната оценка (мултикритериален анализ и технико-икономически и финансови индикатори за анализ на управлението на собствеността), както и за предпроектни проучвания и финансово-икономически анализ на общинската собственост, оценка на ефективността на управление на общинската недвижима собственост с административно предназначение в Столичната община.

На основата на анкетни проучвания с представители на общини в страната бе разработен доклад за управлението на общинската собственост в България и бяха формулирани насоки за усъвършенстване на това управление.

Резултатите от проекта ще подобрят работата на експертите от административните звена, отговорни за управление на общинската собственост; ще допринесат за формиране на стратегии и политики за нейното ефективно управление в Столичната община и градовете от Югоизточна Европа; ще подпомогнат местните власти за прилагане на инструменти за социално-икономическо градско развитие, подобряване на публичните услуги и повишаване на инвестиционната активност.

За по-подробна информация за проекта и програмата виж: http://www.promise-project.net, http://www.southeast-europe.net

Галерия снимки от Висока оценка за тригодишен проект под ръководството на проф. Стати Статев ...