УНСС изследва въздействието на Зелената сделка върху маргинализираните общности в съвместен проект с 12 еврoпейски институции

понеделник, 12 септември 2022 14:31

Проф. д-р Христина Николова (на снимката долу), доц. д-р Владимир Зиновиев и докторант Надя Парпулова от катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ взеха участие в началната работна среща по проект BOLSTER (Bridging Organizations and marginalized communities for Local Sustainability Transitions in EuRope), която се проведе между 7 и 9 септември 2022 г. в гр. Тилбург, Нидерландия.

Общата цел на този проект е да се разбере как маргинализираните общности са засегнати от политиките, свързани с Европейската зелена сделка (ЕЗС), и да се изследват възможностите за включването в процесите на вземане на решения за увеличаване на подкрепата за плановете за преход. За постигането на тази цел BOLSTER ще използва нови качествени изследователски методи и подходи на участие, за да подобри разбирането на опита и нуждите на маргинализираните общности.

Работата по проекта е структурирана в 7 работни пакета (РП), чиито дейности, планове за действие и първоначални стъпки бяха допълнително представени и обсъдени от ръководителя на всеки работен пакет по време на началната работна среща. По този повод партньорите поставиха основата за общо разбиране на ключови определения и изследователски идеи, които ще ръководят изпълнението на проекта през цялата му продължителност. Бяха обсъдени някои интерактивни дейности, които ще допринесат за усъвършенстване на проекта BOLSTER не само по отношение на неговите дейности, но и на сътрудничеството и съвместната работа на партньорите.

По време на работната среща 

Началната работна среща по проекта даде възможност на партньорите да се срещнат, да се свържат и да взаимодействат помежду си не само по време на сесиите, но и по време на дейностите, планирани от ръководителя на консорциума – Университета в гр. Тилбург. По време на срещата бяха представени и 10-те региона, които BOLSTER ще изследва (7 целеви и 3 проучвани региона).

Допълнителна информация, включително видео отзиви и кратък доклад от срещата, са предоставени и са достъпни по каналите за комуникация на партньорите на BOLSTER.

ГАЛЕРИЯ


Консорциумът по проект BOLSTER се координира от Университета в гр. Тилбург (Нидерландия), и включва общо 12 партньори: Кралски технологичен институт в гр. Мелбърн чрез своето представителство в Испания (RMIT-EU), Икономически университет в гр. Катовице, (Полша) Асоциация за иновации в гр. Порто (Португалия), консултантска компания Crowdhelix Limited (Великобритания),  Университет за национално и световно стопанство (България), Университет в гр. Риека (Хърватска), Университет в гр. Лиеж (Франция), Асоциация Make Better (Румъния), Европейска служба за граждански действия ECAS (Белгия), Неправителствена организация CGE (Германия) и Неправителствена организация Bankwatch Network (Чехия).


Галерия снимки от УНСС изследва въздействието на Зелената сделка върху маргинализираните общности  ...