Университетът ще си сътрудничи с Yettel

сряда, 06 юли 2022 16:41

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Галина Чулева – главен директор „Управление на хора и култура“, представляваща Yettel, подписаха меморандум за сътрудничество.

Галина Чулева и проф. д-р Димитър Димитров

„Целта на такива партньорства е от една страна да дадем възможност на нашите студенти да се докоснат до реалната бизнес среда и от друга да отговорим на очакванията на бизнеса да получава необходимите кадри, добре подготвени млади хора с подходящо образование, с точен профил на специализация, насочени към нуждите на работодателите и българската икономика“, каза ректорът проф. Димитров и допълни: „сигурен съм, че нашите студенти ще проявят интерес към стажове и към получаване на знания и опит в Yettel“.

„Радваме се, че имаме възможност да допринасяме с опита и знанията си за надграждането на образованието на студентите и възпитаниците на УНСС. Вярвам, че сътрудничеството ни ще е взаимополезно и в подкрепа на студентите и бизнеса“, заяви Галина Чулева.

УНСС и Yettel ще си сътрудничат при реализирането на съвместни програми и проекти в областта на бизнеса и висшето образование, провеждане на студентски стажове/практики в реална работна среда, обмен на информация и експертиза, организиране на конкурси за иновативни решения, свързани с практиката и осъществяване на проучвания, анализи и научни изследвания от взаимен интерес.

Двете организации ще си партнират за организиране и провеждане на обучения, квалификационни и преквалификационни курсове и по-нататъшно развитие на електронното и дистанционното обучение.

Ще се работи за прилагане на компетентностни модели в учебния процес, внедряване на системи за управление на знанието, идентифициране и развитие на таланти и партньорство в кариерното им развитие.

Разработването и прилагането на системи за стимулиране на работещите висшисти за продължаващо обучение и повишаване на професионалните им умения и компетенции и използване на системата MyCompetence в учебния процес също са част от споразумението.

Координатор по меморандума от страна на УНСС е проф. д-р Мирослава Динева-Пейчева от катедра „Човешки ресурси и социална защита“, а от страна на Yettel са Евелина Цонева, мениджър „Развитие на таланти“ и Лора Абусалем, експерт „Привличане на таланти“.

Лора Абусалем, проф. д-р Мирослава Динева-Пейчева, Галина Чулева, проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Цветана Стоянова зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Евелина Цонева, Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (от ляво надясно)

Галерия снимки от Университетът ще си сътрудничи с Yettel ...