Първият випуск от следдипломната квалификация „Правно регулиране и митническия контрол“ получиха свидетелства и сертификати

вторник, 05 юли 2022 9:47

На тържествена церемония първият випуск от квалификацията „Правно регулиране и митническия контрол“ получиха свидетелства за следдипломна квалификация и сертификати на български и английски език. Професионалната квалификация се провежда от Института за следдипломна квалификация (ИСК) при УНСС в сътрудничество с Националния учебен център на Агенция „Митници“ и е резултат от близо 30-годишно партньорство. 

На откриването на церемонията директорът на Института за следдипломна квалификация проф. д.н. Живко Драганов сподели, че за него е било удоволствие да бъде и част от екипа преподаватели. Той посочи, че процесът на обучение е двустранен – преподавателите също се учат. Директорът на ИСК благодари за голямата подкрепа от страна на ръководството на Агенция „Митници“, защото обучението на митническите служители е много специфично, за да се намери нещо, което е полезно и допринася за работния процес и развитието на специалисти, не е лесна задача за една външна организация. „И за в бъдеще ще разчитаме на обратна връзка за подобряване на образователния процес, както и за възможността за създаване на друга обучителна програма, която да бъде не по-малко полезна“, каза още проф. Драганов.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров приветства завършилите. „Много е радостно чувството да видиш толкова засмени лица и хубави емоции. Заслужавате похвала, че в условията на различни ограничения около Ковид кризата, сте положили нужните усилия, за да преминете още едно стъпало във вашето професионално развитие и да получите възможност за още изяви и успехи.“

„Тази година е специална, защото вие сте първият випуск от 20 служители на новата специалност „Правно регулиране и митнически контрол“, каза г-н Павел Тонев, директор на Агенция „Митници“. „Разбирам, че отзивите за нея са изключително добри и това не е изненада, тъй като програмата е плод на дългогодишното ни сътрудничество с УНСС.“ Той припомни, че с новия рамков договор, който е подписан преди два месеца, партньорството между двете институции ще продължи да се развива. „Един от приоритетите на Агенция „Митници“ е насочен към повишаване на квалификацията на митническите служители, което е ключов елемент за изпълнението и на другите приоритети.“ Той благодари на ръководството на УНСС, екипа на ИСК и на Националния учебен център към Агенция „Митници“ за сътрудничеството, което е от полза и за институциите, и за служителите.

Специализантите от Агенция „Митници“ благодариха за професионализма, за грижата и дадените знания и за това, че са направили от тях по-добри професионалисти.

Ректорът получи специален букет „българско производство“
Проф. д.н. Живко Драганов; г-жа Ваня Клифова, директор на Дирекция „Национален учебния център“ на Агенции „Митници“ и г-н Павел Тонев (от дясно наляво)

Церемонията продължи с връчване на сертификатите на специализантите.

  

Галерия снимки от Първият випуск от следдипломната квалификация „Правно регулиране и митническия к ...