ПроКредит Банк България дари на университета станции за зареждане на електрически автомобили

четвъртък, 16 юни 2022 17:52

Благодарение на дарение от ПроКредит Банк България в УНСС вече функционират три станции за зареждане на електрически автомобили. Миналата година УНСС стартира инициативата „Зелен университет“. Дарението е част от усилията на банката в подкрепа на зелените политики и в унисон с ангажираността на университета за прилагане на мерки за намаляване на негативния отпечатък върху природата.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Камелия Минева, изпълнителен директор на ПроКредит Банк България пред станциите за зареждане на електрически автомобили

Като поредна стъпка към задълбочаване на сътрудничеството между ПроКредит Банк България и УНСС ректорът проф. д-р Димитър Димитров и Камелия Минева подписаха споразумение за сътрудничество.

Проф. д-р Димитър Димитров подчерта, че допирните точки между университета и банката в посока на зелени инициативи и дигитализация ще допринесат за успешно сътрудничество и ще дадат добавена стойност и за двете страни. „УНСС има голяма мрежа от партньори в България и в чужбина и може да се възползваме от тази синергия между вашите и нашите партньорства. Предвиждаме да направим Академия с ПроКредит Банк и съм убеден, че това е само началото, ще има и много други възможности за съвместни инициативи“, каза проф. Димитров.

„Хареса ни това, че сме на една вълна по отношение на зелените инициативи, които приемаме, като съществена част от корпоративната социална отговорност на банката и смятаме, че студентите трябва да обръщат внимание на подобни инициативи, а също така и да мислят как да се развиват в бъдеще“, каза Камелия Минева. Тя коментира стажантските програми като уточни, че в момента в “ПроКредит Банк България“ има стажанти от УНСС и се вижда, че те искат да се докоснат до практиката и се интересуват какво се случва в бизнеса. „За нас е много положително, че има студенти, които още от 1-2 курс започват да се ориентират и да търсят стажове. Ние ще направим усилия, било то посредством Академията или с други инициативи да дадем възможност на младите хора да започнат стажове. Специфичното за ПроКредит Банк, е че полагаме много усилия в обучението на колегите, което е много ценно за младите хора“, каза Камелия Минева.

В обхвата на Споразумението за сътрудничество влиза партньорство за осигуряване на по-добри възможности за кариерно развитие и реализация на студентите от УНСС чрез посещения на място в офисите на ПроКредит Банк България, срещи с експерти, организиране на учебни и преддипломни стажове и практики.

Документът предвижда представители на банката да участват в учебния процес чрез провеждане на учебни занятия, както и да влизат в състава на комисии за държавни изпити и дипломни защити. ПроКредит Банк България ще консултира и изготвя рецензии на учебни планове и програми, подготвени в университета и ще провежда беседи със студентите на тема „Как се започва бизнес в България?“ и какво се очаква от тях на работното им място.

УНСС ще предоставя възможност за презентиране работата на банката сред студентите и ще съдейства за подбор и предложения на подходящи кандидати за работа в ПроКредит Банк. Провеждането на уъркшопове за решаване на конкретни казуси от студенти и запознаването на младите хора със значим за даденото дружество проблем, с което то се е справило успешно, също са част от споразумението.

Координатор по споразумението от страна на УНСС е Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, а от страна на ПроКредит Банк България са Валя Тодорова и Аделина Лазарова, експерти в отдел „Човешки ресурси“.

Валя Тодорова, доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, Камелия Минева, проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, Кристан Петрова, експерт Маркетинг в банката и Камелия Иларионова, ръководител звено „Маркетинг“ в ПроКредит Банк България

 

Галерия снимки от ПроКредит Банк България дари на университета станции за зареждане на електрическ ...