Започна приемът в УНСС

понеделник, 13 юни 2022 20:58

Днес в УНСС започна приемът на документи за кандидатстване за бакалавърските специалности, както и за магистърска степен специалност „Право“. Първият кандидат за бакалавър подаде документи още в 8.15 ч. като беше посрещнат от зам.-ректора по учебната дейност проф. д-р Мирослава Раковска. Той се снима с нея и с екипа на Центъра за прием на документи. Кандидат-студентът е завършил е 153 Спортно училище Неофит Рилски" в София и неговото първо желание е специалност „Регионално развитие“.

Кандидат-студентите могат да подават заявления за класиране и участие в редовната изпитна сесия до 29 юни по три начина - електронно чрез сайта на университета, на място в Центъра за прием на документи в УНСС, в Регионалния център за дистанционно обучение – Хасково, както и в Регионалните бюра по градове на центъра за кандидатстудентска подготовка и информация.

През тази година кандидат-студентите в УНСС могат да избират сред 42 бакалавърски специалности и специалност „Право“ за образователно-квалификационна степен „магистър“ след средно образование, в шест професионални направления – „Икономика“, „Администрация и управление“, „Право“, „Обществени комуникации и информационни науки“, „Политически науки“, „Социология, антропология и науки за културата“.

Приемът в университета ще се извършва с оценка от държавен зрелостен изпит (матура) и/или с единен приемен изпит (ЕПИ) – тест в електронен формат. Датите за изпитите са обявени на сайта на УНСС.

Подробна информация за специалностите, условията за кандидатстване, сроковете за прием на документи и явяване на редовни изпити, кандидат-студентите могат да намерят на priem.unwe.bg.

Информация за документи и такси можете да намерите тук.

Галерия снимки от Започна приемът в УНСС ...