Българската асоциация за европейски изследвания отново се оглавява от представители на катедра „МИО и бизнес“

понеделник, 13 юни 2022 13:42

На проведеното годишно събрание на Българската асоциация за европейски изследвания (БАЕИ) на 10 юни 2022 г. в ръководството на организацията за следващия мандат бяха избрани две представителки на катедра „МИО и бизнес“, УНСС.

Доц. д-р Светла Бонева, дългогодишен европеист с богат академичен и практически опит в областта на европейските въпроси и управление на европейски средства, беше избрана за председател на Българската асоциация за европейски изследвания. Гл. ас. д-р Моника Моралийска, преподавател в областта на европейската интеграция, икономика и администрация, стана член на Управителния съвет. Досегашният председател на асоциацията, също от катедрата, проф. д.и.н. Димитър Хаджиниколов, се оттегли от ръководството след два успешни мандата начело на организацията.

Доц. д-р Светла Бонева Гл. ас. д-р Моника Моралийска

Планът за развитие на БАЕИ, който доц. Бонева представи, включва пет направления: 1/ Продължаване на провеждането на годишната научна конференция на асоциацията и индексирането на сборниците от нея в международни научни бази; 2/ Продължаване и разширяване на проектите, в чието разработване и изпълнение участва асоциацията; 3/ Развитие на мрежата на сътрудничество на БАЕИ с институциите, университетите и неправителствения сектор; 4/ Обогатяване с аналитична информация на интернет страницата на Асоциацията; 5/ Създаване на алманах на БАЕИ, който да представи работата на най-изявените европеисти в България.

Катедрата пожелава на новото ръководство на Асоциацията, с която поддържа дългогодишно сътрудничество, енергия, мотивация и много успехи!


Българската асоциация за европейски изследвания (Bulgarian European Studies Association) е продължител на дейността на създадената през 1993 г. Българска асоциация за изследвания на Европейската общност. Тя е неправителствена организация в обществена полза, обединяваща хора, чиято научна, преподавателска или друга професионална, обществена и творческа дейност е тясно свързана с Европейския съюз, с различни аспекти на европейските изследвания и сътрудничеството между европейските държави.


Галерия снимки от Българската асоциация за европейски изследвания отново се оглавява от представит ...