Пет най-високи отличия в церемонията „Студент на годината на УНСС 2012“

петък, 04 май 2012 15:04

Ректорът на университета проф. Стати Статев връчи наградата „Студент на годината на УНСС 2012“ на Магдалена Стефанова, четвъртокурсничка в специалност „Финанси и счетоводство с преподаване на английски език“. През последните пет години Магдалена е била финалист в редица конкурси за есета. През 2010 г. е селектирана по програма ,,Младите лидери на България” и благодарение на това прекарва летните месеци в колежи в САЩ. Академичната 2010/2011 г. е в Indiana University of Pennsylvania. След наученото в Америка се връща у нас, печели конкурс за есе и посреща 2012 г. в Китай. Участва в Harvard Club България и търси решение за повишаване на конкурентоспособността на страната ни. Магдалена е сред тримата финалисти в лятното обучение на London School of Economics. Сега работи в SAP Labs Bulgaria. Проф. Стати Статев с гордост й връчи почетен плакет, електронна книга и парична награда от 600 лв., изтъквайки, че Магдалена Стефанова е ,,студент № 1, в направление № 1 на университет № 1 в страната’’. Ректорът припомни мотото на УНСС: ,,Духът прави силата” и  пожела на възпитаниците успех на предстоящата изпитна сесия. 

Авторитетното жури Проф. Статев връчва наградата на Магдалена Стефанова

Проф. Благой Колев стана носител на приза „Преподавател на годината на УНСС 2012“, който му бе връчен от председателя на Студентския съвет  Калоян Димитров. Проф. Колев е омбудсман на УНСС, бивш дългогодишен председател на Общото събрание на университета, член на Съюза на икономистите в България, на Българската социологическа асоциация и на фонд „Научни изследвания“ към МОМН. Многото  академични постижения, над 132 публикации в страната и чужбина,  заслужено му донесоха наградата. ,,Аз не мога да бъда първи, след мен идва друго поколение!”, уточни проф. Благой Колев..

Гл. ас. Петър Станков от катедра „Икономикс“ стана вторият носител на приза „Преподавател на годината на УНСС 2012“ в категорията нехабилитиран преподавател. През 2011 г. той грабна престижната втора награда на ежегодния световен конкурс за млади икономисти. Проектът му ,,Финансови кризи и обрати във финансовото развитие’’ получи отличието след съревнование с 250 кандидати от цял свят. ,,Да бъдеш втори е най-доброто усещане, защото ще работиш още по-усърдно, за да си първи.”, отбеляза д-р Станков. 

Проф. Благой Колев - "Преподавател на годината на УНСС 2012" Калоян Димитров, председател на Студентския съвет, връчва наградата на гл. ас. Петър Станков 

В категорията личност с принос за утвърждаване на студентското самоуправление бе отличен Георги Петров. Като първи председател на Студентския съвет, който по онова време се е казвал Студентски сенат, той заяви, че през последните 20 г. студентското управление в УНСС се е утвърдило и е гордост за университета. ,,За да станете професионалисти трябва активно да участвате в управлението.’’, призова той студентите. Наградата му бе връчена от ас. Драгомир Стефанов.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков връчи наградата в категория „Студент-спортист на годината“. Призът получи шампионът по плуване Мартин Медникаров. Четвъртокурсникът, като част от отбора по плуване на УНСС, е завоювал четири първи места и две втори, спечелил е над 30 медала за нашия университет и над сто първи места в различни други състезания. Той благодари на УНСС, че предоставя толкова добра база за спорт, а министърът пожела да има още много имена на стената на спортната слава.

Личност с принос за утвърждаване на студентското самоуправление - Георги Петров (вдясно). Министър Свилен Нейков връчва приза на Мартин Медникаров.

В събитието, организирано от Студентския съвет, участваха  ,,Перфектните десет на УНСС” - мажоретките, които взимат все по-активно участие в различни студентски мероприятия, поп изпълнителите Мария Илиева и Стефан Илчев. Водеща бе ослепителната Гери Дончева. 

Певицата Мария Илиева... ... и Стефан Илчев.

Галерия снимки от Пет най-високи отличия в церемонията „Студент на годината на УНСС 2012“  ...