Бизнес академия с УниКредит Булбанк ще подпомогне кариерно развитие на студентите

вторник, 07 юни 2022 12:41

УНСС и УниКредит Булбанк продължават съвместното си сътрудничество с цел осигуряване на по-тясна връзка между наука, образование и бизнес. Това стана ясно по време на срещата между ректора проф. д-р Димитър Димитров и Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

На срещата в УНСС, на която бяха уточнени параметрите на сътрудничеството, от страна на университета присъстваха още проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, доц. д-р Лиляна Вълчева, председател на Съвета на настоятелите, Мартин Петков, организационен секретар на Съвета на настоятелите. УниКредит Булбанк беше представена още от Андреа Тониети, главен директор „Хора и култура“ и член на УС, Борис Генов, член на УС и главен директор „Банкиране на дребно“ и Нели Кръстева, регионален директор на Регион Банкиране на дребно София - Изток.

Двете страни се договориха да работят над идеята за изграждане на Бизнес академия, в която талантливи студенти от различни специалности на Университета за национално и световно стопанство да имат възможност да преминат през редица специализирани практически обучения с лектори от УниКредит Булбанк. По време на срещата беше отбелязано, че са възможни и участията на банкови експерти в мастър класове на УНСС. Обсъдена беше и идеята за организиране на стажове на студентите в банката.

„Ние искаме да продължим нашето сътрудничество с вас и да го издигнем на по-високо ниво, защото то е важно за нас и нашите студенти. Отворени сме към бизнеса за всякакви идеи“, каза по време на срещата ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.  

Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк благодари на проф. Димитров, като отбеляза, че е изключително щастлива да е част от Алумни клуба на УНСС. „За мен това е изключителна чест, още повече че съм учила тук. Партньорството с вас е приоритет за банката, защото е много важно да има тясно сътрудничество между бизнеса и университетите“, категорична беше тя.

Проф. Димитров отбеляза, че партньорството трябва да се фокусира върху студентите и върху това да се повишава качеството на обучението.

Проф. Мирослава Раковска каза, че работата на УНСС с банката ще е бонус за обучението. „По този начин студентите ще успеят да се докоснат до практиката“, отбеляза тя. Главният изпълнителен директор на банката Цветанка Минчева допълни, че ще се получи добра симбиоза между практическата и академичната част. Проф. Раковска беше категорична, че преподаватели от УНСС могат да помогнат със своята експертиза като водят експертни курсове в банката. „Ако прецените, че има сфери, в които ние ще сме ви от полза с нашия по тенциал, сме готови да откликнем и на такава идея“, каза тя.

Андреа Тониети, главен директор „Хора и култура“, сподели, че ще се радва, ако идеите, които се обсъждат, се реализират, като предложи и допълнителен акцент относно обхвата на Академията, а именно обслужването на клиенти и клиентското преживяване.

Доц. Лиляна Вълчева отбеляза, че „в учебния план може да бъде заложена практическа седмица, по време на която практиката ще стане част от учебния процес“. Тя уточни, че съвместното сътрудничество с банката може да включва и мастър класове, в които експерти от УниКредит Булбанк да предават своите знания на студентите.

Мартин Петков, организационен секретар на Съвета на настоятелите каза, че Студентският съвет може да помогне с идеи как точно партньорството да стане по-ефективно.

„Всичко това може да се случи, защото ние сме отворена организация със силен фокус върху образованието “, отбеляза по време на работната среща Борис Генов, член на УС на УниКредит Булбанк.

„Искаме да проследим студентите от ден първи до реалния им стаж. За нас това е важно за по-нататъшното ориентиране на студентите“, сподели Нели Кръстева, директор на Регион Банкиране на дребно София – Изток.

Гостите разгледаха новия Корпус „К“ на университета.

Галерия снимки от Бизнес академия с УниКредит Булбанк ще подпомогне  кариерно развитие на студенти ...