Меморандум за сътрудничество с Киндрил България

вторник, 10 май 2022 10:20

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Александър Николов, управител на Киндрил България подписаха меморандум за сътрудничество.

Проф. д-р Димитър Димитров и Александър Николов (от ляво надясно)

„УНСС е бизнес университет, затова за нас връзката с бизнеса е приоритет. Имаме над 200 подписани меморандума за сътрудничество с водещи компании. УНСС предлага 42 бакалавърски и 88 магистърски програми, които обхващат целия спектър на социално-икономическия живот“, заяви ректорът проф. д-р Димитър Димитров и подчерта: „предстои да открием офис за стартъп, за подпомагане стартирането на бизнес на нашите студенти, където те ще могат да получават правна, юридическа информация, къде и как да кандидатстват и как да стартират бизнес. Изследователски проекти, където силно разчитаме на участието на нашите студенти, така, че още от студентската скамейка, те да могат да придобият изследователски умения, а и да ги научим как се прави бизнес още като студенти. Убеден съм, че с „Киндрил България“ ще сме си взаимно полезни и сътрудничеството ни ще създаде синергия и добавена стойност и за двете страни“.

„Киндрил България“ е част от Киндрил Инкорпорейтед, имаме над 30 години знания и опит като част от сървиз бизнеса на IBM в световен мащаб, както и над 15 години опит в изграждането на бизнес процеси за наши клиенти, като движим дигиталната трансформация и иновацията, автоматизацията за бизнес процеси в различни индустрии“, каза Александър Николов и допълни: „много благодаря за възможността да си сътрудничим с УНСС, това е изключително важно за нас, ние инвестираме в младите хора, в обучения. Важно е, защото когато млад човек е готов да излезе на пазара на труда, той трябва да има правилните умения, правилния начин на мислене, което е още по-важно и да бъде готов, с един летящ старт да бъде полезен, както за себе си, така и за компанията, в която започне работа. В момента разширяваме нашите стажантски програми, с които привличаме още повече кадри, освен във финансовия сектор, търсим технически специалисти, анализатори и програмисти“.

Меморандумът има за цел да осигури по-добри възможности за кариерно развитие и реализация на студентите от УНСС чрез посещения на място и срещи с практици.

Двете организации ще подпомагат качеството на обучението на студентите и докторантите от „Финансово-счетоводния факултет“ на УНСС чрез организиране на публични лекции и дискусии, консултиране на учебното съдържание по учебни планове и програми и други инициативи от съвместен интерес.

Меморандумът обхваща и партньорство при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на финансите, счетоводството и финансовия контрол.

Провеждане на съвместни научни прояви, обучения, конкурси и организиране на публични събития за представяне на добри практики по публично управление също са част от споразумението.

Координатор по меморандума от страна на УНСС е проф. д-р Димитър Ненков от катедра „Финанси“, а от страна на Киндрил България е д-р Георги Мичев, съветник по бизнес операции.

Проф. д-р Румен Брусарски, декан на „Финансово-счетоводния факултет“проф. д-р Димитър Димитров, Александър Николов, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики и д-р Георги Мичев (от ляво надясно)

За Kyndryl

Kyndryl стартира като най-големия в света доставчик на ИТ инфраструктурни услуги и има диференциран подход, съчетаващ развитие, сигурност и оперативни дейности. Деветдесетте хиляди експерти на Kyndryl по света предоставят изключителни консултантски услуги и услуги по имплементиране и управление за над 4600 глобални клиенти, включително за 75% от компаниите във Fortune 100, както и за водещи компании в сферата на финансовите услуги, телекомуникациите, търговията, въздушния превоз и производството на автомобили.

Kyndryl започва своето самостоятелно съществуване със солидни финансови позиции, включващи годишни приходи от 19 млрд. долара, висок кредитен рейтинг и дългогодишни взаимоотношения със своите клиенти, които са надеждна гаранция за добри финансови резултати.


Галерия снимки от Меморандум за сътрудничество с Киндрил България ...