УНСС ще си сътрудничи с „МД Електроник“

четвъртък, 05 май 2022 15:10

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Николай Йорданов, представляващ „МД Електроник“ подписаха меморандум за сътрудничество.

Николай Йорданов и проф. д-р Димитър Димитров (от ляво надясно)

„Университетът развива дългосрочни партньорства с водещи компании и организации, ангажирани с качеството и конкурентоспособността на образованието, сред които са и национално представените работодателски организации. Договаряме престижни стажантски програми и свързваме нашите студенти с реалната бизнес среда. Тясната връзка между образование и бизнес е причината над 90% от нашите възпитаниците да се реализират успешно на пазара на труда след завършването си“, каза проф. д-р Димитър Димитров и допълни: „тази година за пореден път, УНСС беше удостоен с приз за най-престижно висше училище в професионално направление „Икономика“ според работодателите и преподавателите във висшите училища в България. Признанието е израз на удовлетворението на работодателските организации от практически ориентираното мултидисциплинарно обучение, което университетът предлага“.

Катерина Костуркова, HR Мениджър и координатор по споразумението от страна на „МД Електроник“ – България, отбеляза, че компанията работи в автомобилната промишленост и произвежда кабели за пренос на данни и въпреки, че е сравнително млада фирма, създадена през  2018 г. и ефективно започнала производство в град Враца през 2020 г., тя се развива бързо като към момента има почти 600 служители. „Работата ни е специфична и много залагаме на това да развиваме хората и вътре в компанията, така че всяко едно сътрудничество със студентите и с университета ще бъде изключително полезно за нас, затова се радваме, че имаме възможност да работим заедно с УНСС“, каза Екатерина Костуркова.

Меморандумът има за цел да осигури по-добри възможности за кариерно развитие и реализация на студентите от УНСС от направления „Икономика“ и  „Администрация и управление“ чрез посещения на място, срещи с практици, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси.

Двете организации ще подпомагат качеството на обучението на студентите и докторантите в УНСС чрез организиране на публични лекции и дискусии, консултиране на учебното съдържание по учебни планове и програми и други инициативи от съвместен интерес.

Предвижда се и възможност за съвместно кандидатстване по проекти и програми в областите, които представляват интерес за страните и организиране на публични събития за представяне на добри практики.

Меморандумът обхваща и партньорство при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на икономиката и управлението.

Координатор по споразумението от страна на УНСС е доц. д-р Камелия Асенова от катедра „Икономикс“.

Николай Йорданов, Екатерина Костуркова, проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС и доц. д-р Камелия Асенова (от ляво надясно)

Галерия снимки от УНСС ще си сътрудничи с „МД Електроник“ ...